Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

12 metų šiaulietis su kaupu atkeršijo mobilųjį telefoną iš jo atėmusiam suaugusiam plėšikui

Dvylikametis šiaulietis, „Romuvos“ progimnazijos penktaklasis Augustas Petryla apsilankyti Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pakviestas ne dėl kokių nors iškrėstų eibių. Vasario 13-ąją policijos muziejuje jam buvo pareikšta padėka už pagalbą policijai.
Penktos klasės moksleivio Augusto Petrylos ir jo tėvo pagerbimas Šiaulių policijoje
Penktos klasės moksleivio Augusto Petrylos ir jo tėvo pagerbimas Šiaulių policijoje / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Šiaulių apskrities policijos viršininkas Rimantas Bobinas ir Šiaulių miesto policijos komisariato vadovas Rimvydas Šlekys jam įteikė vaikų pamėgtą teisėsaugininkų simbolį – šunelį Amsį už tai, kad demaskavo ir policijai padėjo sulaikyti plėšimu įtariamą 21-erių metų šiaulietį E.P.

Šis šiaulietis reikalų su policija yra turėjęs ne vieną – ir už vagystes teistas, ir ne kartą baustas už tai, kad vairavo automobilį, neturėdamas tam teisės bei būdamas neblaivus. Paskutinį kartą jis į pareigūnų rankas pateko dėl dvylikamečio Augusto apiplėšimo – jis pagrobė berniuko mobilųjį telefoną. Augusto sumanumas – puikus pavyzdys, kaip reikia elgtis ir nepasimesti kritinėse situacijose.

Nusikaltėlio taikiniu berniukas tapo sausio 8-ąją. Moksleivis, apie 15 val. eidamas į lauko teniso treniruotę, Gardino gatvėje prasilenkė su vienu vaikinu ir pajuto, kad tas asmuo ėmė jam sekti iš paskos. Kai nepažįstamasis berniuko paklausė, kiek dabar valandų, Augustas pasielgė labai apdairiai – nors jo kišenėje ir buvo mobilusis telefonas, tačiau jo neištraukė valandoms pasižiūrėti, o atsakė, kad valandų nežino, nes telefonas išsikrovęs.

Tačiau jį persekiojęs vaikinas buvo atkaklus ir pareiškė, kad telefonas negali būti išsikrovęs, nes berniukas ką tik telefonu šnekėjęs. Nepažįstamasis pareikalavo atiduoti telefoną arba priešingu atveju žadėjo jį sudaužyti. Incidentas baigėsi grumtynėmis. Nors dvylikametis tvirtai laikė rankoje suspaudęs mobilųjį, tačiau jėgos buvo nelygios ir telefonas atsidūrė pas užpuoliką.

Augustas, išlaikydamas saugų 50 metrų atstumą, sekė paskui įtariamąjį ir budėtojui pasakojo apie jo judėjimo kryptį. Aido g., ties prekybos centru, pareigūnai įtariamajam nusikaltėliui uždėjo antrankius.

Po savaitės, sausio 15-ąją, Augustas, eidamas Dainų rajone esančiu pėsčiųjų bulvaru, pamatė jį apiplėšusį vaikiną. Berniukas surinko bendrojo pagalbos centro numerį ir netrukus išgirdo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojo balsą. Pareigūnas, išgirdęs, kad berniukas atpažino jį apiplėšusį asmenį, paprašė jo neišjungti telefono, palaikyti su juo ryšį ir nedelsdamas ten išsiuntė patrulių ekipažą. Augustas, išlaikydamas saugų 50 metrų atstumą, sekė paskui įtariamąjį ir budėtojui pasakojo apie jo judėjimo kryptį. Aido g., ties prekybos centru, pareigūnai įtariamajam nusikaltėliui uždėjo antrankius.

Šiaulių apskrities policija dėkoja A.Petrylai už pilietiškumą ir pagalbą, sulaikant nusikaltėlį. Tyrimo metu paaiškėjo, kad jis iš vaikų buvo pavogęs ne vieną mobilaus ryšio telefoną ir nežinia, kiek dar laiko būtų užpuldinėjęs praeivius ir atiminėjęs iš jų vertingus daiktus. Drąsus berniuko poelgis užkirto tam kelią. Jo tėveliui už sūnaus pilietiškumo ugdymą įteikta Angelo sargo skulptūrėlė, pasakojama Šiaulių apskrities VPK atstovės spaudai Gailutės Smagriūnienės ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius