Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 16 /09:48

13-asis nuosprendis pagarsėjusiam Vilniaus ilgapirščiui Valerijui Capukui

Vilniuje dėl vagystės ir narkotikų nuteistas vizitais į Seimo viešbutį pagarsėjęs Valerijus Capukas.
Valerijus Capukas
Valerijus Capukas
Temos: 1 Nuosprendis

Dėl vizitų į Seimo viešbutį pastaruoju metu pagarsėjęs (žr. susijusius straipsnius) ilgapirštis Valerijus Capukas (1980 m.) trečiadienio rytą išgirdo jau tryliktąjį savo nuosprendį.

Vilniaus miesto apylinkės teismas V.Capuką pripažino kaltu baudžiamoje byloje dėl vagystės ir narkotikų laikymo.

Už tai, kad nugvelbė per 14 000 litų vertės turto, o sulaikymo metu turėjo narkotikų, vyras nuteistas kalėti 2 metus pataisos namuose.

Beje, sunku nepastebėti tendencijos, kad šio vagies taikiklyje – išskirtiniai „klientai“: šįkart neįtikėtinomis aplinkybėmis nukentėjo Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnas.

2012 m. liepos 20-osios trileris

Kaip jau pasakojo 15min.lt, ši vagystės ir kvaišalų istorija turi dar vieną neįtikėtiną siužetinę liniją: kompiuterio krepšio, prikimšto ir grynųjų pinigų, vagystė įvykdyta tuo metu, kai be priežiūros paliktos mašinos vairuotojas pėsčiomis vijosi kelių erelį, kuris girtas automobiliu „Mazda 323“ partrenkė troleibuso vairuotoją, išlipusią taisyti pamestų troleibuso „ūsų“.

Dėl vagystės, kurios metu buvo padaryta iš viso 14 300 litų turtinė žala, nukentėjusiuoju šioje byloje pripažintas VSD pareigūnas Tomas J. teisme smulkiai pasakojo apie lemtingus 2012 m. liepos 20-osios įvykius.

Saugumietis prarado kompiuterio krepšį su pinigais tada, kai puolė į pagalbą troleibuso vairuotojai, kurią, taisančią pamestus kontaktinius „ūsus“, gatvėje partrenkė neblaivus ir iš įvykio vietos pasišalinęs vairuotojas.

Vilnietis prisiminė popietę vykęs Savanorių prospektu Žemųjų Panerių link, tačiau pakliuvęs į spūstį. Netikėtai prie jo automobilio prišoko moteris, prašiusi pagalbos. „Ji tiesiog krito ant variklio dangčio“, – prisiminė Tomas J.

Tai buvo troleibuso vairuotoja, kurią, taisančią pamestas kontaktinio tinklo jungtis, partrenkė neblaivaus ir iš įvykio vietos pasišalinusio vairuotojo automobilis.

Saugumietis šoko iš mašinos ir puolė pėsčiomis vytis kelių erelį. Mašiną per skubėjimą paliko neužrakintą. Tuo tarpu „ūsą“ pametusiu troleibusu keliavo V.Capukas. Kelionę pėsčiomis tęsti pageidavę keleiviai buvo išleisti. Be priežiūros atrakintoje mašinoje ant priekinės sėdynės gulėjęs krepšys su kompiuteriu ir pinigais V.Capuko neliko nepastebėtas.

Jį pačiupęs, vagis perėjo į kitą gatvės pusę ir pėsčiomis pasišalino iš nusikaltimo vietos.

Netrukus pilietinę pareigą atlikęs – užblokuoti ir sulaikyti įtariamąjį avarijos kaltininką padėjęs Tomas parėjo prie savo automobilio. Teisme jis neslėpė buvęs sukrėstas, kai suprato, kad kompiuteris ir pinigai (13 070 litų) dingo. Vilniečiui itin buvo gaila kompiuteryje esančių asmeninių nuotraukų. Be to, į tą patį krepšį saugumietis buvo padėjęs piniginę su visais dokumentais.

Tačiau ilgai būti pasimetęs pareigūnas neturėjo laiko. Jis greitai sumojo, kad staigiai turi atlikti viską, kas padėtų karštais pėdsakais sekti vagį. „Pagal tai, kaip suprantu, atlikau visus įmanomus operatyvinius veiksmus“, – teisme sakė Tomas J.

Pirmiausia nukentėjusysis apklausė įvykio vietoje buvusius asmenis, ar jie nematė vagystės. Kažkas lyg minėjo pastebėjęs įtartiną vaikiną, svarstė, kad jis galėjo išvykti iš nusikaltimo vietos priekyje buvusiu kitu troleibusu. Pranešęs apie vagystę policijai, pareigūnas ėmė vytis priekyje važiuojančius troleibusus, įlipęs vidun apžiūrėjo jų keleivius bei pastarųjų vežamą bagažą.

Grįžęs arčiau nusikaltimo vietos, Tomas asmeninėmis pastangomis tęsė operatyvinę veiklą: ieškojo, ar pakrūmėse nėra išmestų jo dokumentų (vagys ir plėšikai neretai stengiasi greitai atsikratyti jiems nereikalingais daiktais). Pareigūnas patikrino ir šiukšliadėžes, konteinerius.

Po to jis apėjo visus aplinkinius pastatus. KAM'azo būstinėje jo laukė sėkmė: ant pastato sumontuota saugumo kamera nufilmavo, kaip prie jo „Honda Civic“ prieina kažkoks veikėjas, atidaro keleivio dureles, čiumpa krepšį ir pasišalina.

Įkliuvo su „gėrybėmis“ iš taboro

V.Capukas policijai įkliuvo po trijų parų sostinės Naujininkų rajono A.Jaroševičiaus gatvėje. Prieš tai jis buvo apsilankęs tabore, kur įsigijo 15 lankstinukų heroino ir tabletę klonazepamo.

Iš pavogtųjų 13 070 litų V.Capukas buvo spėjęs išleisti tik 1 670, o iš jam nereikalingos grobio dalies nieko neišmetė, nepardavė, niekam neatidavė. „Tą kartą man atrodė, kad greitai mane suras, palikau visus tuos daiktus“, – tuo, kad nuojauta jo neapgavo, posėdžio metu pasidžiaugė teisiamasis.

Sulaikytas V.Capukas pakvietė pareigūnus vykti į jo namus ir parodė, kur laiko pavogtus daiktus ir krūvą dar neišleistų pinigų. Beje, VSD pareigūno krepšyje buvusi įspūdinga suma grynųjų privertė spėlioti, ar šie pinigai nebuvo valdiški, skirti kažkokiai saugumo operacijai. Tačiau oficiali versija tokia: Tomas J. savo reikmėms buvo paėmęs banko paskolą ir tai buvo jo asmeniniai pinigai.

Šiandieniu teisėjo Pavelo Borkovskio nuosprendžiu nukentėjusiojo ieškinys šioje baudžiamojoje byloje tenkintas visiškai: nuteistasis įpareigotas atlyginti 1 670 litų turtinę žalą.

Beje, per savo ilgapirščio „karjerą“ keletą Seimo narių šįkart net VSD pareigūną nuskriaudęs nuteistasis po nuosprendžio paskelbimo sakė, kad specialiai garsenybių nemedžioja (žr. filmuotą medžiagą apačioje).

Seimo narių siaubas

Kaip žinoma, neseniai teisme buvo patenkintas prokuratūros prašymas leisti suimti V.Capuką maksimaliam trijų mėnesių terminui, kai šis nuo narkotikų priklausomas vyras buvo sulaikytas dėl įtarimų Seimo viešbutyje apvogus parlamentarą Julių Sabatauską.

V.Capukas įkliuvo prie „Akropolio“, kai bandė parduoti iš Seimo nario pavogtus daiktus.

V.Capuką išdavė ir jo braižas – vyras jau anksčiau buvo teistas už vagystę iš Seimo nario Algimanto Salamakino būsto viešbutyje.

Dabar paaiškėjo, kad nuo ilgapirščių nukentėjo ne tik Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas J.Sabatauskas, bet ir dar keli parlamentarai, tarp jų – buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

Per praėjusias šventes apvogtų seimūnų bylose dar vyksta ikiteisminiai tyrimai. Naujų bylų teisme V.Capukas tikriausiai sulauks greičiau, nei spės atlikti jam skirtą bausmę.

Tiesa, šiandienis teismo nuosprendis dar neįsiteisėjęs, proceso dalyviai per 20 dienų turi teisę pateikti apeliacinius skundus.

VIDEO: 15min.lt - už vagystes nuteistas V.Capukas sakė, kad specialiai garsenybių nemedžioja

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius