Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15-metį Panevėžio dviratininką suvažinėjusio BMW vairuotojo teisėjai į kalėjimą nutarė nesodinti

Paskelbtas nuosprendis vairuotojui, pėsčiųjų perėjoje partrenkusiam dviratininką. 35 m. panevėžiečiui paskirta lygtinė bausmė ir liepta atlyginti moralinę žalą. Panevėžio miesto apylinkės teismas taip pasigailėjo kelių erelio, iki tragedijos jau tuziną sykių bausto už KET pažeidimus.
Avarija Vilniuje, Molėtų plente
Asociatyvinė ilustracija: BMW po avarijos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rugpjūčio 13 d., ketvirtadienį, Panevėžio miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį 35 m. panevėžiečiui, įvykdžiusiam Kelių eismo taisyklių pažeidimus, dėl kurių mirė dviratininkas.

Teismas jam skyrė 4 metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 2 metams, bei 2 metams atimta teisė vairuoti transporto priemones. Kaltininkui taip pat reikės atlyginti 20 000 eurų neturtinę žalą sūnaus netekusiems tėvams.

Bylos nagrinėjimo metu teismas nustatė, kad praėjusių metų balandžio mėn. 25 d., apie 21 val., kaltinamasis A.G., dideliu greičiu (92 km/val.) Parko g. vairavo automobilį BMW. Viršydamas leistiną greitį mieste, artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos ir lenkdamas kitas mašinas važiuojančias ta pačia kryptimi, nesulėtino greičio ir partrenkė į pėsčiųjų perėją įvažiavusį 15-etį dviratininką, kuris dėl sužalojimų vežamas į ligoninę mirė. 

Kaltinamojo A.G. baudžiamąją atsakomybę lengvinančia aplinkybė pripažinta tai, kad jis gailėjosi padaręs nusikalstamą veiką, prisipažino ją padaręs, taip pat lengvinanti aplinkybė, kad nusikalstamos veikos padarymui įtakos turėjo rizikingas nukentėjusiojo elgesys – jaunuolis su dviračiu važiavo per pėsčiųjų perėją, o jo nesivedė, kaip reikalauja kelių eismo taisyklės. 

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad A.G. padarė nusikalstamą veiką dėl neatsargumo, administracine tvarka anksčiau baustas 13 kartų, 12 kartų iš jų – už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, ankstesni teistumai išnykę, charakterizuojamas teigiamai.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius