-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

18-metis „Alfa Romeo“ vairuotojas Trakuose per kaktomušą su BMW X6 atsipirko vienu lūžiu

Sekmadienio vakarą Trakų aplinkkelį sudrebino didelė avarija. Kaktomuša susidūrę automobiliai po avarijos atrodė taip, kad daugeliui kilo minčių apie galėjusius žūti žmones. Tačiau po atliktų medicinos tyrimų pirmadienį paaiškėjo, kad įtariamasis jaunas avarijos kaltininkas patyrė tik kojos lūžį, o visureigiu BMW važiavęs 38 metų vyras medikams apskritai niekuo nesiskundė.
Įvykio vietoje
„Alfa Romeo 156“ įvykio vietoje / 15min.lt skaitytojo nuotr.

Kaktomuša Trakų pakraštyje nebuvo tokia baisi, kaip sekmadienį vakare atrodė iš pirmo žvilgsnio.

Pirmadienį paaiškėjo daugiau tikslių šio įskaitinio eismo įvykio faktų ir aplinkybių. Laimė, vos prieš keletą menėsių vairuotojo pažymėjimą gavęs įtariamasis avarijos kaltininkas patyrė tik vieną rimtesnę traumą, o kitas vairuotojas apskritai stipriau nenukentėjo.

Vilniaus apskrities policijos pradėto ikiteisminio tyrimo medžiagoje užfiksuota, kad 2015 m. rugpjūčio 16 dieną 19.43 val. Trakų m. ribose, Plomėnų gatvėje, P.V., gimęs 1997 m., vairuodamas automobilį „Alfa Romeo 156“, lenkdamas kitą transporto priemonę išvažiavo į priešingą eismo juostą ir susidūrė su priešinga kryptimi važiavusiu automobiliu „BMW X6“, kurį vairavo R.B. (gimęs 1977 m.)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, gelbėtojams panaudojus hidraulinius plėstuvus, iš automobilio „Alfa Romeo“ išlaisvintas vaikinas, kuriam buvo prispaustos kojos. Nukentėjusysis perduotas greitosios pagalbos medikams ir išvežtas į ligoninę.

15min.lt skaitytojo nuotr./Įvykio vietoje
15min.lt skaitytojo nuotr./BMW įvykio vietoje

Po tyrimų paaiškėjo, kad eismo įvykio metu automobilio „Alfa Romeo“ vairuotojas patyrė šlaunikaulio lūžį, jis paguldytas į Vilniaus universitetinę greitosios pagalbos ligoninę.

Pasitvirtino pirminiame 15min.lt pranešime apie šią avariją skelbtos aplinkybės: avarija įvyko tuomet, kai jaunas vairuotojas nutarė įkalnėje rizikingai aplenkti lėtaeigį traktorių. Siaurame kelyje vaikinas šio manevro užbaigti nespėjo. Priešpriešiais judėjęs BMW visureigio vairuotojas matė, kad klostosi avarinė situacija. Jis negalėjo išvengti susidūrimo, tačiau staigiai stabdė ir iki smūgio BMW X6 beveik visiškai sustojo.

Avarijos metu niekam nenukentėjus, išskyrus pačiam avarijos kaltininkui, „Alfa Romeo“ vairuotojas gali išvengti baudžiamosios atsakomybės, gaudamas tik nuobaudą už šiurkštų KET pažeidimą, tuo tarpu materialinius eismo įvykio nuostolius turėtų atlyginti draudimas.

Tyrimas kol kas tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius