-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

20 metų nelaisvės nuteistas Nerijus Bagdonas: nežaginau, užmušti neketinau, bet labai gailiuosi dėl nusikaltimo

Ilgam už grotų pasiųstas Nerijus Bagdonas iš Kelmės Lietuvos apeliacinio teismo prašo išteisinti jį dėl išžaginimo ir kuo labiau sušvelninti griežtą bausmę.
Seksualinis priekabiavimas, prievarta
Seksualinis priekabiavimas, prievarta / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Nužudymas

15min.lt vasarą rašė, kad kelmiškis N.Bagdonas (gim. 1980 m.) už moters išžaginimą ir nužudymą, nuosprendį subendrinus su kitomis bausmėmis, nuteistas kalėti net 20 metų, iš jo priteista 80 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

Nusikaltimas padarytas 2010 metų liepos 14-osios vakarą Kelmės rajone, ties Daugėnų kaimu esančiame miške. Bylos duomenimis, N.Bagdonas mikroautobusu „VW Transporter“ neblaivią ir bejėgę (2,3 promilės alkoholio) moterį nuvežė į mišką ir pasiūlė, kad ši su juo lytiškai santykiautų. Nesutikusi to daryti, moteris buvo pargriauta ant žemės, nurengta ir išžaginta. Kai auka prasitarė apie policiją, žagintojas ją užmušė.

Trečiadienį sostinėje įsikūręs Apeliacinis teismas išnagrinėjo N.Bagdono skundą, kuriuo jis prašo išteisinti dėl išžaginimo ir kuo labiau sušvelninti griežtą bausmę.

Skunde nurodoma, kad Šiaulių apygardos teismo nuosprendis yra nepagrįstas, nes yra paremtas tik jo paties ikiteisminio tyrimo metu duotais melagingais parodymais. Pareigūnai esą apgavo N.Bagdoną žadėdami, kad prisipažinimas padės jam gauti pačią švelniausią bausmę. Be to, vyras skundžiasi patyręs ir psichologinį spaudimą.

Paklaustas, ko prašo Apeliacinio teismo, posėdyje dalyvavęs N.Bagdonas aiškino, kad jokio išžaginimo nebuvo: „Prašau panaikinti 149 straipsnį, kurio nepadariau.“

Jis dar pridūrė: „Ir sušvelninti bausmę.“

Nuteistojo gynėjas taip pat pareiškė: „Teismas padarė klaidingai išvadas!“

Anot advokato, byloje nėra surinkta pakankamai įrodymų, kad N.Bagdonas yra kaltas dėl išžaginimo: „Šiame epizode mano ginamasis turėtų būti išteisintas.“

Pareigūnai esą apgavo N.Bagdoną žadėdami, kad prisipažinimas jam bus naudingas.

Savo ruožtu bylą kuruojanti prokurorė tikino, kad N.Bagdono ir jo gynėjo skundas turėtų būti atmestas kaip nepagrįstas. Prokuratūros atstovė priminė, jog pirmosios instancijos teisme teisiamasis negalėjo įtaigiai paaiškinti, kodėl ikiteisminio tyrimo teisėjui buvo davęs kitokius parodymus, kuriais pripažino kaltę.

„Parodymai buvo detalūs, išsamūs, ir netikėti jais teismas neturėjo pagrindo“, – pabrėžė prokurorė.

Ji pakartojo, kad N.Bagdono kaltė išžaginus ir nužudžius nukentėjusiąją yra neabejotinai įrodyta.

Pasak prokurorės, moterį N.Bagdonas nužudė tiesiogine tyčia, suprasdamas savo veiksmus ir sąmoningai siekdamas tokių pasekmių.

„Labai gailiuosi padaręs šitą nusikaltimą“, – tokį paskutinį žodį posėdyje tarė N.Bagdonas.

Skundą nagrinėjanti teisėjų kolegija, kurią sudaro Valdimaras Bavėjanas (pirm., pran.), Linas Žukauskas ir Elena Vainienė, nutarė neatnaujinti įrodymų tyrimo, o tik iš naujo įvertinti šioje byloje surinktą medžiagą. Verdiktą kolegija žada skelbti spalio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius