-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​200 litų kyšį gavę du Vilniaus policininkai nubausti beveik 20 tūkst. Lt baudomis

Vilniaus apygardos teismas piniginėmis baudomis už kyšininkavimą nubaudė du kelių policininkus. Jevgenijus Surininas ir Dainius Gaubšas nuosprendžiu pripažinti kaltais, jiems paskirtos piniginės baudos – kiekvienam po 19,5 tūkst. litų. Į valstybės biudžetą jos turi būti sumokėtos per du mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo. Iš policininkų taip pat bus išieškota 200 litų, kurie buvo gauti kaip kyšis.
Įspėjimams vairuotojams policijos tarnybiniame automobilyje.
Įspėjimams vairuotojams policijos tarnybiniame automobilyje. Jo paisyti verta ir patiems pareigūnams. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Teisėjas pirmadienį Stasys Punys pirmadienį paskelbė, kad policininkų kaltė įrodyta surinkta bylos medžiaga. Nuospendis nėra galutinis – per 20 dienų jis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės 1-os kuopos 1-ojo būrio patrulis J.Surininas buvo kaltinamas, kad, būdamas valstybės tarnautoju, iš anksto susitaręs ir veikdamas bendrininkų grupėje, tiesiogiai savo naudai provokavo duoti bei susitarė priimti kyšį ir priėmė kyšį už neteisėtą neveikimą.

2013 metų kovo 11 dieną J.Surininas su D.Gaubšu Vilniuje, Ukmergės gatvėje sustabdė automobilį. Jo vairuotojas D.B. neturėjo transporto priemonės registracijos liudijimo, techninės apžiūros ir privalomojo transporto priemonių valdytojų (vairuotojų) civilinės atsakomybės draudimo.

2013 metų kovo 11 dieną J.Surininas su D.Gaubšu Vilniuje, Ukmergės gatvėje sustabdė automobilį. Jo vairuotojas D.B. neturėjo transporto priemonės registracijos liudijimo, techninės apžiūros ir privalomojo transporto priemonių valdytojų (vairuotojų) civilinės atsakomybės draudimo.

J.Surininas vėliau pasakė, kad už vairavimą neturint automobilio dokumentų, nustatyto greičio viršijimą ir automobilio nugabenimą gresia apie 600 litų bauda. Abu policininkai užuominomis leido D.B. suprasti, kad davus neapibrėžto dydžio kyšį, protokolas bus nesurašytas ir D.B. liks nenubaustas.

Kai D.B. prasitarė, kad su savimi neturi pinigų, J.Surininas jam pasakė, kad artimiausias bankomatas yra įrengtas prie „Iki“ parduotuvės bei kartu su D.Gaubšu nutarė, kad lauks jo tarnybiniame automobilyje prie statomo daugiabučio.

Policininkai tarnybiniu automobiliu vairuotoją palydėjo iki Fabijoniškių g. 2A, Vilniuje, įrengto SEB banko bankomato, kur D.B. išsigrynino pinigus. Pažeidėjas policininkams atnešė ir tarp priekinių automobilių sėdynių padėjo 200 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius