-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2016-ųjų apžvalga: labiausiai Lietuvą drebinę ir sujaudinę nusikaltimai

Nusikaltimų ir nelaimių, kuriuos apibendrinant metus norėtųsi išbraukti iš metraščių ir prisiminimų, Lietuvoje netrūko ir 2016-aisiais. Beprasmės žmonių žūtys keliuose, tėvų tyčia ir netyčia pražudyti vaikai, nukritęs lėktuvas, pabėgęs pavojingas kalinys, žvėriškai nužudyta pardavėja – tai tik dalis šiųmetės juodosios kronikos.
Įvykio vietoje
Įvykio prie Gargždų vietoje / 15min nuotr.

15min trumpai primena didžiausią rezonansą sukėlusius 2016-ųjų sujudimus ir nusikaltimus.

Kėdainių rajone nepakaltinamas tėvas į šulinį įmetė du savo vaikus

Pauliaus Ramanausko/15min.lt nuotr./Tragedijos vietoje
Pauliaus Ramanausko/15min.lt nuotr./Tragedijos vietoje Saviečių kaime

2016-01-02, naktį iš penktadienio į šeštadienį, apie 2 val., Kėdainių rajone, Saviečių kaime, įvykdytas šiurpus nusikaltimas. Vyras į šulinį įmetė du savo vaikus – 4 mėnesių mergaitę ir 2 metų berniuką. Kraupų nusikaltimą Aurelijus B. įvykdė būdamas blaivas. Savo kaltę 36 metų vyras pripažino per apklausą. Tačiau kraupaus nusikaltimo motyvų paaiškinti negalėjo.

Pražudytų mažylių daugiavaikė motina nedirbdavo, nes nuolat rūpindavosi atžalomis. Pora iš viso augino 4 mažamečius, likusieji gyvi – mergaitė ir berniukas – yra gimę 2011 ir 2009 metais.

Lapkritį Kauno apygardos teismas, remdamasis teismo medicinos ekspertų išvadomis, paskelbė, kad vaikus šulinyje paskandinęs Aurelijus B. – nepakaltinamas. Vietoj nuosprendžio jam paskirtas priverstinis gydymas.

Juodasis penktadienis Šiauliuose: per gaisrą žuvo iškart trys mažylės

Alvydo Januševičiaus nuotr./Gaisras Šiauliuose – žuvo trys mažos mergaitės
Alvydo Januševičiaus nuotr./Gaisras Šiauliuose – žuvo trys mažos mergaitės

2016-01-08 per kraupų gaisrą Šiauliuose žuvo 6 mėnesių, 1,5 metų ir 3 metų vaikai, visos mergaitės. Lemtingą penktadienio popietę sesutes pražudė dūmai – ugniagesiai jas visas rado gulinčias savo lovelėse mansardoje.

Gaisro židinys buvo antrame, mansardiniame aukšte, jis galėjo kilti nuo dūmtraukio.

Nelaimės metu vaikų motina buvo pirmame aukšte. Teigiama, kad 21 metų moteris mėgino lipti į viršų gelbėti dukrų, tačiau pliūptelėjusi liepsna užkirto tam kelią.

Prie Gargždų 70-mečio sukeltoje avarijoje nukentėjo 11 žmonių

15min nuotr./Įvykio vietoje
15min nuotr./Įvykio vietoje

2016-03-03 apie 13.40 val. Klaipėdos r., kelio Vėžaičiai–Gargždai–Dauparai 8-ajame km, automobilis „Mercedes-Benz 313 Spinter“, vairuojamas 70 metų vyro, kelio vingyje nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į pakelės medį.

Šią apmaudžią avariją patyrė maršrutinis mikroautobusas, kuriuo iš Klaipėdos į Gargždus ketvirtadienio popietę keliavo iš viso 15 asmenų.

Po šio eismo įvykio nukentėjusiais buvo laikoma 11 žmonių: ugniagesių iš nuolaužų išlaisvintas vairuotojas ir dar 5 keleiviai gydyti ligoninėje, o dar penki susižalojusieji pasveiko namuose.

Už Klaipėdos verslininko nužudymą kalintis Marius Jonkus pabėgo

15min.lt nuotr./Mariui Jonkui pataisos namuose teks praleisti 18 metų.
15min.lt nuotr./Mariui Jonkui pataisos namuose teks praleisti 18 metų.

2016-04-27 Vilniaus miesto apylinkės teismas už nužudymą kalintį klaipėdietį M.Jonkų, kuris savaitgalį buvo pasprukęs iš Respublikinės greitosios pagalbos ligoninės, pripažino kaltu už pabėgimą ir skyrė jam bausmę.

Nuteistasis, kurį sostinės Lazdynų rajone esančioje ligoninėje saugojo Kalėjimų departamento pareigūnai, iš palatos pabėgo apie 4 val. ryto. Buvo iš karto įvestas specialus policijos planas „Sulaikymas“, pasitelktas Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis, blokuojami išvažiavimai iš Vilniaus, pasitelkti kinologai, tarnybiniai šunys užuodė bėglio kvapą. Bėglys buvo sulaikytas po maždaug keturias valandas trukusių paieškų Vilniuje.

Už verslininko Vilmanto Dundulio nužudymą Klaipėdoje kalintis vyras pripažino savo kaltę, pasakojo, kad pabėgo, kai vienas pareigūnų užmigo, o kitas nuėjo parūkyti.

M.Jonkaus pabėgimas iš ligoninės šiam žudikui nelaisvę pratęsė 6 mėnesiais. Pataisos namuose jam iš viso teks praleisti ilgiau nei 17 metų.

Mįslingas 17-metės gimnazistės dingimas Vilniuje ir prie Varėnos rasti jos palaikai

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilniaus Fabijoniškių rajone – dingusios gimnazistės paieškų ženklai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vilniaus Fabijoniškių rajone – dingusios gimnazistės paieškų ženklai

2016-05-14 Vilniuje prasidėjo neregėto masto sujudimas, kai tą šeštadienį imta ieškoti sostinės Fabijoniškių rajone dingusios 17-metės gimnazistės, iki tol niekada nekėlusios jokių problemų. Kinologai su šunimis tikrino miškus, į paiešką įsitraukė daugybė nepilnametės artimųjų ir jos dingimo sujaudintų pašalinių žmonių.

Po kelių savaičių, birželio 1 d. (trečiadienį), Varėnoje, Pramonės g. miške, netikėtai rastas dingusios vilnietės palaikai. Šalia jos buvo aptikti dingusios merginos asmens dokumentai ir atsisveikinimo laiškas. Pagrindinė aptariama versija buvo savižudybės, nes akivaizdžių sužalojimų ar grumtynių pėdsakų ant palaikų neaptikta, tačiau visuomenei ši nepilnametės žūties istorija taip ir liko kupina mįslių.

Per avariją Vilkaviškio rajone žuvo trys jaunos moterys

15min skaitytojo nuotr./Įvykio vietoje
15min skaitytojo nuotr./Įvykio vietoje

2016-05-17 antradienį 13 val. gautas pranešimas, jog kelyje Marijampolė–Vilkaviškis, ties sankryža į Gižus, susidūrė lengvasis automobilis, kuriuo keliavo 5 žmonės, ir krovininis automobilis. Autovežis su tuščia puspriekabe dideliu greičiu rėžėsi į „Peugeot“ šoną ir nubloškė mašiną nuo kelio.

Dvi moterys iškart žuvo, o dar vienos gyvybė užgeso pakeliui į ligoninę. Žuvusiosios – 25, 26 ir 27 metų merginos, be to, viena iš jų esą galėjo būti nėščia.

Kaltė dėl šios eismo tragedijos krito ant „Peugeot“ vairuotojo (gim. 1968 m.), neapdairiai išvažiavusio iš šalutinio kelio.

Panevėžio pakraštyje nukrito aviakonstruktoriaus Vlado Kensgailos nesuvaldytas lėktuvas

Įvykio liudininko Gedimino Kripaičio nuotr./Įvykio vietoje
Įvykio liudininko Gedimino Kripaičio nuotr./Įvykio vietoje

2016-06-04, šeštadienį po pietų, visos tarnybos suskubo į Stetiškes, Panevėžio pakraštį. Laukuose ties Pilėnų gatvės pabaiga buvo matyti lėktuvas nulūžusiu sparnu.

Akyli 15min skaitytojai iš nuotraukų netrukus identifikavo avariją patyrusį orlaivį. Tai VK-9, dvimotoris aviakonstruktoriaus Vlado Kensgailos kūrinys. Avariją patyrusiu orlaiviu skrido pats jo kūrėjas.

V.Kensgaila rimčiau nesusižalojo. Vėliau paaiškėjo visa puokštė legendinio aviakonstruktoriaus V.Kensgailos padarytų pažeidimų, pradedant tuo, kad garbaus amžiaus panevėžietis (gim. 1933 m.) jau 11 metų neturi teisės pilotuoti lėktuvų.

Henrikas Daktaras iš kalėjimo neišeis niekada

Luko Balandžio / 15min nuotr./Henrikas Daktaras
Luko Balandžio / 15min nuotr./Henrikas Daktaras

2016-06-16 Henrikas Daktaras, puoselėjęs viltis, kad bus išteisintas, tą ketvirtadienį sulaukė lemtingo Lietuvos Aukščiausiojo Teismo verdikto. Teisėjai paskelbė, jog atmeta kasacinį skundą dėl H.Daktaro paleidimo į laisvę.

Dar kartą konstatavęs, kad H.Daktaras ir Egidijus Abarius buvo nusikalstamo susivienijimo organizatoriai (įkūrėjai), LAT nutarė, kad buvęs Daktarų gaujos lyderis neištrūks į laisvę iki savo dienų Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime pabaigos. Išgirdus tai H.Daktaro žmonai Ramutei pasidarė bloga, jai iškviesta greitoji pagalba.

Klaipėdoje apiplėšimo metu nužudyta pardavėja

15min / Aurelijos Jašinskienės nuotr./Žmogžudystės vietoje
15min / Aurelijos Jašinskienės nuotr./Žmogžudystės vietoje

2016-06-30, ketvirtadienį apie 13.37 val., bendruoju pagalbos telefonu gautas pranešimas, jog parduotuvėje-kioske, Medvėgalio g. greta Naujojo turgaus, kraujo klane guli moteris.

Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų skyriaus pareigūnai atvykę į įvykio vietą, rado negyvą 1975 m. gimusią moterį, dėvėtų drabužių kiosko-parduotuvės pardavėją su daugybinėmis durtinėmis žaizdomis kaklo, veido, rankų ir nugaros srityse.

Nužudžius moterį pagrobta jos rankinė.

Policija pradėjo plataus masto įtariamųjų operaciją. Jau kitą dieną (liepos 1 d.) kriminalistai Klaipėdoje sulaikė du asmenis (Konstantiną Ivančenko ir Aleksejų Kalininą), įtariamus pardavėjos nužudymu.

Telšių rajone tarnybos metu nužudytas policijos pareigūnas

Alvydo Januševičiaus nuotr./Artūras Noreika Telšių teismo salėje
Alvydo Januševičiaus nuotr./Artūras N. vežamas į Telšių teismą

2016-08-12 motiną nuo įkaušusio smurtaujančio sūnaus gynęs pareigūnas sulaukė mirtino dūrio į kaklą. Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro vyriausiasis patrulis 36-erių Liudas Šimkus penktadienio pavakarę, 17.38 val., pagal iškvietimą išvyko į buitinį incidentą Telšių rajone, Tryškių miestelyje. L.Šimkaus porininkė buvo moteris. Pareigūnas sulaukė netikėto dūrio peiliu.

Vėliau žudikas pripažintas nepakaltinamu. L.Šimkaus žūtis sukrėtė pareigūnų bendruomenę, iki šiol vyksta diskusijos, ar pareigūnai į iškvietimą vyko tinkamai pasirengę ir kaip galima buvo tokios tragedijos išvengti.

Formaliną kūdikiui leidusi kaunietė pasmerkė jį kančioms ir mirčiai

hotornot nuotr./Ilma Bogovičienė
hotornot nuotr./Ilma Bogovičienė

2016-10-26 į viešumą iškilo kraują stingdanti istorija apie motiną, apkaltintą nunuodijus savo kūdikį, kurio gydymui prieš tai rinko aukas. Dar 2012 m. birželio 4 d. ligoninėje užgeso vienų metų berniuko gyvybė. Gydytojams niekaip nepavyko nustatyti sunkios ligos priežasties. Mažylio mama Ilma Bogovičienė netgi buvo kreipusis į visuomenę – prašė suteikti paramą jo gydymui.

Paaiškėjo, kad moteris į poodį vaikui leido formalino injekcijas, dėl ko mažyliui išsivystė daugybinis organų nepakankamumas ir galiausiai jis mirė nuo sepsio.

I.Bogovičienė buvo sulaikyta 2016 m. kovo 15 d., ekspertai mano, kad ji suvokia savo veiksmus ir gali už juos atsakyti, tad šiuo metu laukia teismo.

Kelią Vilnius–Kaunas po vilkikų avarijos blokavo ugnies siena

pirmadienio-popiete-kelyje-vilniuskaunas-po-susidurimo-uzsidege-du-vilkikai
Du iš trijų susidūrusių MAN vilkikų su puspriekabėmis per avariją užsidegė

2016-11-07 pirmadienio popietę kelyje Vilnius–Kaunas po susidūrimo užsidegė du vilkikai.

Degantys vilkikai ir jų krovinių nuolaužos avarijos vietoje Lentvario seniūnijoje, ties Rykantų kaimu, visiškai blokavo automobilių eismą Kauno kryptimi.

Paaiškėjo, kad susidūrė iš viso trys MAN vilkikai, tačiau žmonės šios avarijos metu per laimingą atsitiktinumą nenukentėjo. Eismas greitkelyje buvo atnaujintas tik po 2 valandų nuo įvykio.

Kaune prie namų sušaudytas bušido kovotojas Remigijus Morkevičius

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Remigijus Morkevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Remigijus Morkevičius

2016-12-21, trečiadienio vakarą, Kaune prie vieno daugiabučio Baltų prospekte rastas 34 metų Remigijaus Morkevičiaus lavonas su šautinėmis žaizdomis.

Į žinomą kovotoją keliolika šūvių paleidęs asmuo iš tankiai apgyvendinto Šilainių gyvenamojo rajono sugebėjo pasprukti nepastebėtas.

Nužudytas kaunietis yra pasiekęs įspūdingų pergalių bušido ir Muay Thai ringe, turėjo vaikų, tačiau buvo įsivėlęs ir į keletą skandalingų istorijų, pavyzdžiui, viešoje vietoje sumušęs merginą ir už tai teistas.

Prieštaringos reputacijos R.Morkevičiaus nužudymo aplinkybių tyrimo iškart ėmėsi Lietuvos kriminalinės policijos biuras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius