Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

3,22 prom. vertas „nuotykis“: avariją sukėlusi girta ant kelio sėdėjusi moteris sutramdyta tik antrankiais

Naktinį reidą surengusiai Vilniaus policijai šįkart netrūko veiklos. Ne vienam vairuotojui vasaros palydos baigėsi teisės vairuoti praradimu, o kai kuriems – netgi antrankiais surakintomis rankomis bei kojomis ir belange. Girtų prie vairo naktį vainikavo avarija kelyje Vilnius–Lyda. Buvo pranešta apie girtą važiuojamojoje kelio dalyje gulinčią merginą, dėl kurios kilo eismo įvykis.
Naktinis Vilniaus kelių policijos reidas
Girtą ant kelio gulėjusią moterį vėliau patruliams teko tramdyti antrankiais / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Prasidėjus paskutiniam vasaros savaitgaliui, naktį iš penktadienio į šeštadienį, Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai sostinės gatvėse surengė reidą. Tikrintas transporto priemonių vairuotojų blaivumas.

Policijos reidas prasidėjo 22.30 val. Rasų ir Dunojaus gatvių sankryžoje į patrulių rankas iškart įkliuvo girtas „Opel Zafira“ taksi automobilį vairavęs vyras. Alkotesterio rodmenys – 1,47 prom. alkoholio. Taksistas tikino skubėjęs į žvejybą Elektrėnuose. Du jo bičiuliai, kurių vienas – taksi automobilio savininkas, su juo vyko kartu.

Į patrulių rankas iškart įkliuvo girtas „Opel Zafira“ taksi automobilį vairavęs vyras. Alkotesterio rodmenys – 1,47 prom. alkoholio.

Netrukus, kiek toliau nuo reido vietos, buvo sustabdytas „Mercedes-Benz“, kurio vairuotojas neturėjo teisių. Vyrui toks „nuotykis“ – ne pirmas. Anksčiau jis buvo baustas net 20 kartų.

Trečiasis į policijos akiratį pakliuvęs asmuo – „KIA Sportage“ vairuotoja. Jai galima priskirti tikrų tikriausio laimės kūdikio titulą: nors alkotesteris užfiksavo, jog ši moteris ragavo alkoholio, promilių kiekis neviršijo normos. Vairuotoja įpūtė 0,42 prom., tad, pritaikius paklaidą, buvo paleista nenubausta.

Vilniaus policijos reidą staiga pertraukė pranešimas, jog kelyje Vilnius–Lyda, ties Kelmytės kaimu, įvyko avarija. Ant važiuojamosios kelio dalies gulėjo neblaivi moteris. Bandydamas išvengti skaudžios nelaimės ir neužvažiuoti ant gulinčios dailiosios lyties atstovės, „Ford Galaxy“ nulėkė nuo kelio. Į įvykio vietą atskubėjo medikai. Kaip tikino „Ford Galaxy“ vairuotojas, moterį vidury kelio jis pastebėjo iki jos likus tik keletui dešimčių metrų. Kadangi priešpriešais parvažiavo kitas automobilis, savąją mašiną teko sukti į griovį.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Naktinis Vilniaus kelių policijos reidas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Naktinis Vilniaus kelių policijos reidas

Istorija tuo nesibaigė.

Pabudinta iš gilaus sapno „miegančioji gražuolė“ ėmė siautėti basomis kojomis. Rudaminos gyventoja priešinosi pareigūnams tol, kol galiausiai buvo sutramdyta tik antrankiais. Surakinti teko ne tik 29-rių metų moters rankas, bet ir kojas. Jai į pagalbą keiksmažodžių kupina tirada staiga atskubėjo ir būrys įkaušusių draugų bei giminaičių. Kai kuriems jų akivaizdžiai trūko drabužių.

3,22 prom. alkoholio įpūtusi nenuorama išvežta į areštinę.

Po šio dramatiško įvykio, reidas persikėlė į T.Kosciuškos gatvę. Netrukus policijos buvo sustabdyta „Toyota Avensis“, kurios vairuotoja įpūtė 0,29 prom. Kadangi teises ji buvo įgijusi jau daugiau nei prieš dvejus metus, turėjo įgijusi reikiamą vairavimo stažą, baudos išvengė. Pažeidėjų šioje vietoje nebuvo užfiksuota, tad patrulių ekipažai persikraustė į Pylimo g.

O čia jau girtų prie vairo sėdusių vairuotojų netrūko. Pirmiausiai pareigūnams įkliuvo jaunas „Audi A6“ valdytojas, kurio kraujyje – 1,81 prom. alkoholio. Girtas prie vairo jis pričiumpamas jau antrą kartą. Vaikinas pareigūnus tikino tenorėjęs atsipalaiduoti, nes sunervino kartu „baliavoję“ draugai.

Vėliau policininkų dėmesio sulaukė ir neblaivi mergina (0,52 prom). Ji vairavo nuomotą „CityBee“ automobilį.

Iš viso reido metu įkliuvo penki neblaivūs vairuotojai ir du neturintys teisės vairuoti. Tačiau įvykių sostinės ar jos rajono keliuose netrūko ir prieš reidą.

Vilniaus policija informavo apie girto vairuotojo (1,9 prom.) sukeltą avariją Miškinių kaime bei „Fiat“ gaudynes Minsko plente. Nuo patrulių šio automobilio valdytoją taip pat privertė bėgti nenumaldomas alkoholio troškulys. Sučiuptam vairuotojui nustatytas 1,87 prom. girtumas.

Dar vienas pažeidėjas užfiksuotas Karačiūnų gatvėje. Neturintis teisės vairuoti vyras sumąstė nuvažiuoti prie miške esančio ežero. Piknikas baigėsi bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius