Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Devyniolikmetis prisipažino sukapojęs lietuvę dalimis (nuotraukos, papildyta 15.23 val.)

Devyniolikmetis jaunuolis antradienį Škotijos teisme prisipažino nužudęs lietuvę, o jos kūną sukapojęs dalimis. Moters kūno dalys balandžio pradžioje buvo rastos Škotijos pajūryje.
Vitas Plytnykas neigia jam reiškiamus kaltinimus
Vitas Plytnykas neigia jam reiškiamus kaltinimus / REUTERS/Scanpix nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Škotija

Kaip antradienį praneša Škotijos internetinė žiniasklaida, spalio 14 d. į Edinburgo teismą atvežtas devyniolikmetis Aleksandras Skirda prisipažino kovo mėnesį nužudęs 35 m. Jolantą Blėdaitę. Nužudytos moters nukirstos rankos ir galva buvo sumestos į jūrą.

Moters kūno dalys buvo rastos po kurį laiką trukusios paieškos. Apie jos dingimą pranešė moters darbdavys.

A.Skirda teisme taip pat prisipažino, kad pagrobė nužudytos moters banko kortelę ir iš jos sąskaitos pasiėmė 1 tūkst. 400 svarų.

Šioje byloje suimtas antrasis įtariamasis Vitas Plytnykas jam reiškiamus kaltinimus neigia. Abiejų įtariamųjų teismo procesas prasidės vasarį.

Dienraštis „15min“ iš karto po to, kai Škotijoje buvo rastas sukapotos moters kūnas rašė, kad Jolantos nužudymas pašiurpino ir visko mačiusius Didžiosios Britanijos pareigūnus: moteris buvo sukapota, kūno dalys išmėtytos paplūdimyje. Į plastikinį maišą suvyniotą jos galvą rado paplūdimyje žaidusios 8 ir 11 metų mergaitės. Vėliau buvo rastos dvi rankos. Pareigūnai pranešė netoli paplūdimio radę lagaminą, pilną žmogaus kūno dalių.

Pareigūnai įtaria, jog moters palaikai į paplūdimį buvo nuvežti sulaikytų įtariamųjų automobiliu.

Iš Lietuvos nužudytoji J.Blėdaitė išvyko prieš penkerius metus. Triejus metus ji dirbo Airijoje, vėliau atvyko į Škotiją ir dirbo viename ūkyje. „Ji man buvo tarsi dukra. Ji buvo gera, darbšti moteris. Jolanta nerūkė, negėrė. Žinau tik tai, jog ji kadaise turėjo vaikiną, tačiau santykiai buvo nutrūkę. Ji dažnai buvo namuose, skaitė knygas“, – kalbėjo ūkio, kuriame dirbo lietuvė, šeimininkas Philipas Brownas.

Įtariamieji ir auka tapusi lietuvė gyveno mažame miestelyje Brehine, „Lenkų rūmais“ vadinamame pastate. Šis namas taip vadinamas, nes jame apsistoję kelios dešimtys emigrantų iš Rytų Europos. Brehinas yra už maždaug 23 kilometrų nuo paplūdimio, kuriame rasta moters galva ir rankos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius