Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 03

Liepsna bažnyčią „surijo“ iki pamatų (atnaujinta 10.55 val.)

Vėlinių vakarą Klaipėdoje sudegė bažnyčia.
Gaisras
Gaisras / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Bažnyčia

Liepsnojantis medinis pastatas Smiltelės gatvėje pastebėtas sekmadienį vėlyvą vakarą. Nors šis Šv.Juozapo Darbininko bažnyčios pašonėje stovėjęs pastatas pastaruoju metu buvo naudojamas kaip sandėlys, tačiau ne vienas klaipėdietis jį prisimena kaip bažnyčią. Didžiulis gaisras pritraukė daugybę klaipėdiečių, o dūmai pasiekė net už kelių kilometrų kitame miesto gale esančių butų gyventojus.

Gaisrą gesino uostamiesčio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pajėgos, tačiau liepsna medinę bažnyčią „surijo“ iki pamatų.

Nors gaisro priežastis kol kas neaiški, tačiau aplinkiniai garsiai kalba, kad tai buvo tyčinis padegimas. Spėliojama, kad bažnyčią galėjo padegti įsiaudrinę Helovino šventės herojai. Taip pat čia dažnai būriuodavosi ir benamiai bei narkomanai.

„15min” kalbinti Šv. Juozapo Darbininko kunigai teigė, kad skaudu buvo matyti liepsnose paskendusią bažnyčią. Anot jų, šis pastatas buvo svarbus visam Klaipėdos kraštui. Paskutiniais metais čia buvo laikomas labdaringa veikla užsiimančios ornanizacijos „Caritas“ maisto produktai, kuriais buvo maitinami nepasiturintys klaipėdiečiai.

Kokius nuostolius atnešė gaisras, dar neapskaičiuota.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius