Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išminuotojai Kauno forte naikina įtartinus buteliukus (nuotraukos)

Kauno rajono policija neslepia, kad tiriamos trys pagrindinės įvykio, per kurį buvo sunkiai sužalota trečiokė iš Vilniaus, versijų. Tačiau šių versijų pareigūnai kol kas nekomentuoja.
Sprogęs buteliukas buvo paženklintas tokiu popieriuku
Policija perspėja jokiu būdu nejudinti tokiomis etiketėmis pažymėtų buteliukų / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Vilniaus Žemynos pagrindinės mokyklos trečiokė sunkiai nukentėjo per sprogimą trečiadienį Kauno pirmame forte. Dar du vaikai per sprogimą apdegė rankas. Į fortą trečiokai buvo atvažiavę į ekskursiją. Iš viso į šią vietą į ekskursiją moksleiviai atvyko dviem autobusais.

Nelaimės aplinkybes bandančios atkurti Kauno rajono policijos vyr. tyrėja Audronė Gecevičienė ketvirtadienį įvykio vietoje žurnalistams sakė, kad sprogimas nugriaudėjo vaikams su mokytojais jau apžiūrėjus fortą.

„Vaikai ėjo į autobusą. Dar buvo planuojama šioje vietoje padaryti bendrą nuotrauką. Į autobusą ėjo ir ta mergaitė. Mergaitė su koja pasklaidė smėlio krūvą, pamatė kažkokį buteliuką ir per jį trinktelėjo koja. Tada nugriaudėjo sprogimas", - pasakojo A.Gecevičienė.

Policijos tyrėja sako, kad dar trečiadienį nelaimės vietoje policija aptiko tokių pačių buteliukų. Jie buvo sunaikinti. Ketvirtadienį į pirmą fortą vėl atvažiavo Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras" išminuotojai, kurie pradėjo nuodugniai tikrinti visą forto teritoriją.

„Išminuotojai rado dar tokių pačių buteliukų. Juos dabar „Aras" kaip tik naikina. Liko dar neapžiūrėtos kelios statinės, kuriose dar gali būti užsilikę tokių pačių buteliukų su ta pačia chemine medžiaga. Gali būti, kad tų buteliukų forte rasime ir daugiau kitose vietose", - sakė policijos tyrėja, prašydama žmonių jokių būdu neliesti jokių įtartinų daiktų, o apie juos pranešti policijai.

Policijos pareigūnė teigia, kad yra trys versijos, kaip tie buteliukai atsirado forte, tačiau į detales moteris nesileido, nes tai gali pakenkti tyrimui.

„Ekspertai pasiėmė medžiagos pavyzdžių. Kokia konkrečiai medžiaga sprogo, bus žinoma penktadienį", - tvirtina A.Gecevičienė.

Tuo tarpu gydytojai ketvirtadienį iš ryto 15min.lt tvirtino, kad sužalota mergaitė turėtų pasveikti. Ji buvo operuota, po operacijos, pasak gydytojų, mergaitės būklė buvo stabili.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius