Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per sprogimą Rumšiškėse žuvo jaunuolis (nuotraukos, liudininkės pasakojimas)

Vėlų pirmadienio vakarą Rumšiškėse sprogus nenustatytam sprogmeniui mirtinai sužalotas 22 metų jaunuolis. Policija vieną įtariamąjį jau sulaikė.
Nelaimės vieta
Nelaimės vieta / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Pirminiais duomenimis, apie 22.45 val. Kaišiadorių r., Rumšiškių miestelyje, Rumšos g., nugriaudėjo sprogimas, per kurį išdužo aplinkinių namų stiklai. Įvykio vietoje buvo aptiktas sunkiai sužalotas jaunuolis, kuriam sprogimas nutraukė ranką, koją, subjaurojo veidą.

Nustatyta, kad tai kaunietis I.O. (gim. 1986 m.). Vežamas į ligoninę jis mirė.

Į sprogimo vietą išskubėjo policijos operatyvinė grupė, mobili laboratorija ir Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras" išminuotojai.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą

Vietoje, kurioje sprogo nenustatytas sprogmuo, pareigūnai rado išrausta nemažą duobę, aplinkui mėtėsi automobilio detalių. Pareigūnai spėjo, kad detalės yra nuo automobilio Audi.

Policijai apžiūrint įvykio vietą, privažiavo vyriškis ir papasakojo, kad neseniai namo į Kauną grįžo jo išsigandęs sūnus V.B. (gim. 1989 m.).

Vyriškis tvirtino, kad sūnus vakare pasiėmė automobilį Audi ir kažkur išvažiavo su draugu. Vaikinui grįžus namo, automobilis buvo apgadintas.

Vaikinas prasitarė su draugu nuvažiavęs į Rumšiškes. Esą draugas vežėsi plastikinį maišelį. Rumšiškėse V.B. draugas išlipo iš automobilio ir kelis kartus nesėkmingai bandė uždegti atsivežtą maišelį. Vėliau nugriaudėjo sprogimas.

V.B. išsigandęs nuvažiavo namo. Čia jis buvo sulaikytas ir pristatytas į policijos komisariatą. Policija apžiūrėti paėmė ir apgadintą automobilį Audi.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą

Sulaikytasis kol kas policijai nieko nepasakoja. Tačiau pareigūnai jau išsiaiškino, kad namas, prie kurio žuvo jaunuolis, pernai lapkričio mėnesį buvo du kartus padegtas. Neatmetama, kad namą norėta padegti ir šį kartą.

Policija kol kas neatmeta ir versijos, kad su žuvusiu vaikinu buvo tiesiog susidorota, o Audi vairuotojo pasakojimas tėvui - melas. Kas iš tiesų įvyko Rumšiškėse, turėtų paaiškėti vėliau.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pasak policijos, tyrimas pradėtas dėl nužudymo.

Liudininkės pasakojimas

15min.lt pavyko pašnekinti įvykio liudininkę. Moteris kategoriškai atsisakė atskleisti savo tapatybę.

„Tiksliai sprogimas nugriaudėjo 22.45 val. Mačiau, kad išdužo ne tik to, bet net ir kaimyninio namo langai.  Aplinkinių namų žmonės išbėgo į lauką. Gatvėje netrukus išgirdome, kad griovyje kažkas vaitoja. Tai, ką pamatėme, buvo siaubinga: griovyje gulėjo visiškai sudarkytas žmogus – rankų nėra, veido beveik nėra, pusės kojos nėra, kitoje – atviras lūžis, koja užsisukusi į kitą pusę. Kraupu. Manau, žmogus vaitojo nuo nepakeliamo skausmo, greičiausiai ir ausų būgneliai buvo plyšę nuo sprogimo“, – pasakojo Rumšiškių gyventoja.

Įvykio vietoje „Aro“ pareigūnai darbavosi iki 5 val. ryto. Kodėl jau nebe pirmą kartą buvo kėsintasi į tą patį namą, kaimynai neįtaria.

„Nuo namo sprogimas nugriaudėjo apie 10 m. Greičiausiai norėta namo gyventojus pagąsdinti. Kiek žinau, ten normalūs žmonės gyvena, vyresnio amžiaus šeima. Sūnus, rodos, mašinomis verčiasi, tai gal ko nepasidalijo. Tą namą prieš kelis mėnesius bandė padegti – metė degantį butelį. Nežinau tikrai, kodėl tokie dalykai dedasi“, – nedrįso spėlioti rumšiškietė.

Įvykio vietoje liko daug automobilio detalių.

„Kiek supratau, pagavo vyruką, kuris čia atvežė tą, kuris nukentėjo per sprogimą. Atvykus „Arui“ atvažiavo Audi markės automobilis ir iš jo išlipo 2 vyrai. Vienas jų, kaip įtariama, Audi vairavusio vaikino tėvas, pasakojo, kad sūnus namo grįžo su sudarkyta mašina“,  – pasakojo Rumšiškių gyventoja.

Moteris sakė, kad Audi vairavusį vaikiną aplankė draugas ar bendraklasis  ir paprašė pavėžėti iki Rumšiškių, neva ir degalų įpils.

Vėliau Audi vairuotoją tėvas pats atvežė į policiją.

Jei turite nuotraukų, vaizdo medžiagos iš įvykio vietos ar tapote įvykio liudininku, viską siųskite adresu: 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius