Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismą domino, ar „Olialia mergaitę“ sustabdę policininkai į tarnybinį raportą neprirašė erotinių fantazijų

Administracinėn atsakomybėn traukiamos BMW vairuotojos Vaidos Kisieliūtės byloje liko klaustukų, nes pareigūnai neužfiksavo blondinės vairuojančios, o tik yra įsitikinę, jog „šviesiaplaukė mergina iškėlusi kojas sėdėjo vairuotojo vietoje“.
V.Kisieliūtė rakina BMW
V.Kisieliūtė prie savojo BMW. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienio rytą Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas pagaliau išnagrinėjo teisėjų dukters 22 metų V.Kisieliūtės administracinę bylą.

Keli ankstesni teismo bandymai nebuvo sėkmingi, mat pirmą sykį sirgo pati vairuotoja, o antrą kartą buvo pranešta apie jos advokato ligą.

Asmeninio albumo nuotr./V.Kisieliūtė
Asmeninio albumo nuotr./V.Kisieliūtė

Šįryt teisme buvo aptarta daugybė smulkmenų, susijusių su lemtingais birželio 5-osios paryčių įvykiais. Tačiau, panašu, teisėjo Pavelo Borkovskio nei viena, nei kita pusė iki galo neįtikino.

Kad ir kaip būtų, teismas įsipareigojo jau ateinantį pirmadienį paskelbti nutartį.

Teisėjas apie patrulius: „Tai jie fantastai?!“

Kaip žinoma, „Olialia mergaitę“ V.Kisieliūtę policija kaltina tuo, jog naktį po savo gimtadienio neblaivi vairavo automobilį BMW, pažeidė eismą Gedimino prospektu draudžiančio ženklo reikalavimą, nepakluso pareigūnų reikalavimui sustoti, vėliau jų sustabdyta nepateikė nei mašinos dokumentų, nei vairuotojo pažymėjimo, o galų gale kategoriškai atsisakė tikrintis blaivumą.Aš vartojau daug – išgėriau 2 taures šampano, o dvi taurės man yra labai daug, – teisme aiškino V.Kisieliūtė.

Teisėjas V.Kisieliūtės teiravosi ir apie epizodą dėl automobilyje iškeltų jos kojų. Drąsiomis fotosesijomis išgarsėjusi mergina teisme droviai šypsojosi, purtė galvą ir tikino, kad nieko panašaus nebuvo. „Tai jie fantastai?! Beribė fantazija policininkų?..“ – skaitydamas tai, kas juodu ant balto parašyta pareigūnų raporte, stebėjosi teisėjas P.Borkovskis.

Versijos labai skyrėsi

Ketvirtadienį ir V.Kisieliūtė, ir patruliai teismui išsamiai pasakojo savo versijas, kaip tą naktį klostėsi įvykiai ir dėl ko kilo konfliktas.

Nedirbanti, kol kas tik vidurinį išsilavinimą turinti šviesiaplaukė sakė, kad savo gimimo dienos vėlų vakarą su drauge Asta Čižaite linksminosi viename naktiniame klube.

Išėjusios iš diskotekos bičiulės nutarė dar nuvažiuoti „į miestą“. „Vairavau ne aš, vairavo mano kolegė Asta“, – teisme pabrėžė V.Kisieliūtė.

„Draugė buvo išgėrusi?“ – domėjosi teisėjas. „Ne“, – tikino Vaida.

Teisėjas paprašė smulkiau papasakoti, kur Vaida tą vakarą su Asta susitiko, kur buvo ir ką vartojo.

„Aš vartojau daug – išgėriau 2 taures šampano, o dvi taurės man yra labai daug“, – aiškino V.Kisieliūtė.

Merginos žodžiais tariant, jau važiuojant į klubą prie BMW vairo sėdėjo Asta, kuri dažnai vairuoja jos automobilį. Teisėjui buvo įdomu, ar jau prieš vykdama į klubą V.Kisieliūtė taip pat vartojo alkoholio, tačiau to prisiminti ji negalėjo.

V.Kisieliūtė toliau pasakojo, kad Šventaragio gatvėje Asta pasuko į Gedimino prospektą, pabandė jame apsisukti ir išvažiavo, o netrukus mašinų stovėjimo aiškštelėje, esančioje Kalnų parko papėdėje, prie jų privažiavo policijos ekipažas. „Jie paklausė, kieno mašina, aš pasakiau, kad mano, ir prasidėjo konfliktas, nes jie teigė, kad vairavau aš. Jie iškvietė tralą, o mus abi nuvežė į komisariatą“, – teisme kalbėjo BMW šeimininkė.

Paklausta, ar anksčiau nematė policininkų, mergina sakė: „Gal jie ir važiavo, bet aš neatkreipiau  dėmesio.“

„Jūs matėte švyturėlius, girdėjote garsinį signalą?“ – tikslinosi teisėjas. Vaida atsakė neigiamai.

V.Kisieliūtė minėjo, kad besisukiojant Gedimino prospekto pradžioje paskambino draugė ir kartu nutarė važiuoti pas ją, o Kalnų parko papėdėje merginos tiesiog bandė pasistatyti mašiną saugomoje aikštelėje, šalia kurios jas ir užklupo pareigūnai.

Teisėjas stebėjosi, kodėl pareigūnai nutarė bausti V.Kisieliūtę, jei iš tiesų vairavo A.Čižaitė. „Jūs ne manęs klauskit, o jų!“ – pasiūlė Vaida.

Draugė: „Nelabai supratome, kas čia vyksta“

Panašiai istoriją teismui pasakojo ir V.Kisieliūtės draugė Asta.

Teismui ji minėjo, kad su Asta yra pažįstama apie metus, santykiai normalūs. „Aš netyčia įsukau į prospektą“, – sakė A.Čižaitė.

Mergina aiškino, jog netrukus suprato pažeidusi ženklą, todėl toliau nevažiavo. Netrukus suskambo Vaidos telefonas, todėl Asta trumpam stabtelėjo. Kai Vaida su pašnekove sutarė susitikti, BMW pajudėjo tos draugės namų link.

„Mes nelabai supratome, kas čia vyksta. Pareigūnai nelabai buvo linkę kalbėti su manimi, tik su Vaida“, – apie konfliktą su pareigūnais Kalnų parko papėdėje pasakojo A.Čižaitė.

Teisėjas taip pat klausė nuomonės – kodėl pareigūnai nebaudė jos, o būtinai norėjo bausti Vaidą. „Aš šito tikrai nežinau“, – sakė Asta.

Teisėjas ne veltui A.Čižaitės teiravosi, ar seniai ji turi vairuotojo pažymėjimą. Mergina prisipažino, kad šį dokumentą gavo tik gegužės 26-ąją, likus savaitei iki naktinio nuotykio.

Teisėjas P.Borkovskis neabejojo, kad ką tik teises gavusi vilnietė puikiai žinos, kokie papildomi reikalavimai keliami nepatyrusiems vairuotojams. „Aš ne ką tik išklausiau kursą, aš tik teises gavau ką tik“, – teisinosi vairuotoja, kol pagaliau suprato, kad teisėjas bando užsiminti apie žaliojo klevo lapo lipduką.

Staiga į apklausą įsikišo V.Kisieliūtė. „Aš irgi neturiu dvejų metų stažo“, – mergina prisipažino, kad pati nėra papuošusi savojo BMW žaliuoju lipduku.

„Tai smulkmena, bet nuo smulkmenų viskas ir prasideda...“ – tarė teisėjas ir paprašė paeiliui pakviesti liudyti pareigūnus.

„Sklido alkoholio kvapas“

Patrulių ekipaže dirbę policininkai pasakojo, kad su įjungtais švyturėliais buvo atvykę į Gedimino prospekto pradžią – drausminti prie naktinio klubo klientų laukiančių taksistų. Kaip tik tuo metu į prospektą įsuko tamsus BMW.

Vienas patrulių teigė, kad ėmė eiti mašinos link, lazdele su šviesą atspindinčiu skrituliu rodydamas, kad sustotų dešiniau kelkraštyje. „Bet BMW sustojo ir pradėjo važiuoti atbulomis“, – sakė policininkas, buvęs per 15–20 metrų nuo automobilio.

Šį vaizdą pamatę kitas patrulis pradėjo taip pat atbuline eiga važiuoti BMW  link, per galsiakalbį paragino vairuotoją sustoti.

Policininkai lyg ir matė, kad mašiną vairavo šviesiaplaukė, tačiau tuo įsitikino tik vėliau, kai pamatė V.Kisieliūtę sėdinčią automobilyje, kaip rašoma policijos paaiškinime.

Vairavusiam policininkui dar reikėjo įsisodinti į mašiną kolegą ir išvažiuoti pro sankryžą, kuri tuo metu dar buvo remontuojama, be to, paryčiais ten vyko šioks toks judėjimas. Todėl BMW dingo pareigūnams iš akiračio.

Patruliai judėjo T.Vrublevskio, vėliau T.Kosciuškos gatvėmis, šalutinėse gatvelėse dairydamiesi BMW. Jį pastebėjo ties Vilnios upe, netoli Kalnų parko.

„Nuo abiejų sklido alkoholio kvapas. Dokumentų nepateikė nei viena, nei kita“, – pažeidimus vardijo pirmasis liudijęs patrulis. Jo kolega patikslino, kad A.Čižaitė buvo padavusi vairuotojo pažymėjimą ir pareigūnai jas apžiūrėję grąžino.

Detektyvas dėl iškeltų kojų

Pastarajam pareigūnui teisėjas citavo į  jo tarnybinį paaiškinimą įrašytus žodžius: „Šviesiaplaukė mergina iškėlusi kojas dar sėdėjo vairuotojo vietoje.“

Pareigūnas teismui mėgino išaiškinti, jog kai BMW vėl atsirado jų akiratyje, durelės buvo pravertos, o vairuotojo vietoje sėdinti mergina jau buvo spėjusi iškelti iš salono kojas.

Teisėjas dar pačios V.Kisieliūtės bandė išklausinėti, kaip ten buvo. „Kojos – kur vairuotojas, o jūs – kur keleivis“, – visai susipainiojo patyręs Temidės tarnas.

V.Kisieliūtė aiškino, kad tiesiog šonu prisėdo ant vairuotojo sėdynės, kad paimtų pirmą kartą išlipant pamirštą savo švarkelį.

Po šiandieninio posėdžio V.Kisieliūtė drąsiai sėdo prie savojo BMW vairo, nors praeitą sykį prie teismo rūmų surengė šou, kai salone apsikeitė su drauge Asta vietomis.

15min.lt žurnalisto šiandien paklausta, kam aną sykį reikėjo taip daryti, V.Kisieliūtė piktokai atsakė: „Kad tau įdomiau būtų! Kad turėtum apie ką rašyti!“

Beje, ir praėjusį, ir šį sykį V.Kisieliūtės BMW buvo techniškai netvarkingas: priekyje nedegė vienos pusės artimųjų šviesų, o gale – vienas gabaritų žibintas. Vairuotoja ne sykį viešai yra aiškinusi, kad policijos pareigūnai ją tiesiog persekioja, esą nepelnytai stabdo.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius