Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Petrikas suimtas teismo salėje (papildyta 11.45 val., nuotraukos, VIDEO)

Kauno apygardos teisme pirmadienį paskelbtas nuosprendis buvusiam EBSW prezidentui Gintarui Petrikui. Daugiau nei 24 mln. litų iššvaistymu kaltinamam verslininkui skirta maksimali – 7-erių metų – laisvės atėmimo bausmė.
Kauno apygardos teisme paskelbtas nuosprendis
Gintaras Petrikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tiesa, į ją įskaičiuoti 3 metai ir 8 mėnesiai, kuriuos 46 metų G.Petrikas buvo suimtas JAV ir Lietuvoje. Taip pat pritaikyta dalinė amnestija – bausmės laikas sutrumpintas penktadaliu. Todėl realiai G.Petrikui kalėti tektų tik apie 3 metus. Bausmės laikas pradėtas skaičiuoti nuo suėmimo dienos.

Teismo nuosprendžio išklausyti atėjo du nukentėjusieji iš daugybės praradusių pinigus. Jie neslėpė nusivylę, jų manymu, švelniu nuosprendžiu.

Nuosprendžiu nepatenkintas ir G.Petriką gynęs advokatas Vytautas Sviderskis, jis žadėjo skųsti „tendencingą nuosprendį“.

„Be jokios abejonės, nuosprendį apskųsime, juk kaltinamasis savo kaltės nepripažino. Visas bylos svarstymas ir nuosprendis buvo neadekvatūs. Neveltui teisėją bandyta nušalinti kelis kartus“, – teismo salėje sakė V.Sviderskis. Pats G.Petrikas po nuosprendžio nepratarė nė žodžio.

Paskutiniame teismo posėdyje prokuroras pasiūlė nuosprendžio skelbimo dieną pakeisti anksčiau kaltinamajam skirtą kardomąją priemonę: iš rašytinio pasižadėjimo neišvykti į suėmimą, nelaukiant, kol nuosprendis įsiteisins. Savo siūlymą prokuroras motyvavo tuo, jog išgirdęs teismo sprendimą G.Petrikas gali mėginti pasislėpti nuo teisingumo, kaip tai darė anksčiau.  Teismas šį prašymą patenkino: iš teismo salės, paskelbus nuosprendį, pareigūnai G.Petriką išvežė į izoliatorių.

Dar skaitant nuosprendį G.Petrikas advokatui atidavė raktus, pinigus, mobilųjį telefoną. Krepšelio daiktams sudėti jis iš anksto nebuvo pasiruošęs.

Teismo sprendimu buvo apribotos G.Petriko teisės į jam priklausantį turtą - šautuvui, jo priedams, buitinei technikai. Taip pat areštuotos G.Petriko banko sąskaitos Lietuvos, Latvijos ir Danijos bankuose.

Kaltu neprisipažįsta

15min.lt primena, kad milijonų iššvaistymu kaltinamas G.Petrikas savo kaltės nepripažįsta. Per teismo posėdžius jis ne kartą yra tvirtinęs, kad prisiima tik moralinę atsakomybę – kaip tuometinis EBSW prezidentas. Jo teigimu, jei ne neteisingi tuometinės valdžios priimti sprendimai, koncernas nebūtų žlugęs ir pinigai indėlininkams būtų buvę grąžinti.

„Tuo metu buvo gilesnė krizė nei dabar ir įmonės išgyveno. Bet valdžia EBSW neleido išlikti“, – sakė G.Petrikas.

NEPATENKINTOS NUKENTĖJUSIOS KOMENTARAS

 

VIDEO: 15min.lt: Nukentėjusioji nepatenkinta nuosprendžiu G.Petrikui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius