-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baudos mokėti nenorėjęs „zuikis“ padūrė dvi kontrolieres

Kauno viešajame transporte – neeilinis įvykis. Penktadienį troleibusu be bilieto važiavęs kaunietis peiliu sužeidė dvi viešojo transporto kontrolę vykdančios saugos tarnybos „Argus“ darbuotojas – 25 ir 52 metų moteris.
Peiliu ginkluotas "zuikis" sužeidė dvi saugos tarnyboje "Argus" dirbusias moteris.
Peiliu ginkluotas "zuikis" sužeidė dvi saugos tarnyboje "Argus" dirbusias moteris. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Policijos duomenimis, incidentas įvyko apie 11.37 val. K.Donelaičio gatvėje. Į viešojo transporto stotelėje sustojusį troleibusą įlipusios kontrolierės paprašė keleivių parodyti turimus bilietus. Liudininkų teigimu, vienas – iš pažiūros apie 50-ies metų – vyras prie jo priartėjus kontrolierėms išsitraukė peilį ir dūrė iš pradžių vienai, paskui – ir kitai „Argus“ darbuotojai. Išsigandusi troleibuso vairuotoja pakluso vyro reikalavimui atidaryti duris ir jis pabėgo. Netikėtoje situacijoje mažai kuo padėti galėjo ir kartu su kontrolierėmis buvę du kolegos vyrai.Vienai iš nukentėjusių reikėjo operacijos. Nebuvo aišku, ar nepažeisti vidaus organai. Tačiau šeštadienį abi moterys jau buvo perkeltos į stacionarą, – sakė V.Kniva

Iškviesti medikai nustatė, kad 25-erių kontrolierės nugaros srityje – dvi durtinės žaizdos. 52 metų jos kolegei vyras dūrė į dubens sritį. Abi nukentėjusios išgabentos į Kauno medicinos universiteto klinikas. Medikų teigimu, pavojaus jų gyvybei negresia.

Negalutiniais duomenimis, penktadienį pareigūnai dar nebuvo suradę ir sulaikę įtariamojo. Tyrimą atlieka Centro policijos komisariato pareigūnai.

Peiliu kontrolierius puolė pirmą kartą

Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties medikų teigimu, tokie įvykiai, jog viešajame transporte būtų sužalojami kontrolieriai, labai reti. „Daug metų dirbu greitojoje ir neprisimenu nė vieno tokio atvejo. Matyt, žmonės dabar dėl 100 litų pasiryžę net sužeisti. Juk baudos už važiavimą be bilieto padidėjo, tai ir smurtavimo gali būti daugiau“, – sakė Kauno  miesto greitosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyresnioji gydytoja.

Saugos tarnybos „Argus“ Kauno skyriaus vadovas Viliaudas Kniva nelinkęs šio įvykio sieti su padidėjusiomis baudomis už važiavimą be bilieto. „Kaune viešojo transporto keleivių kontrolę vykdome jau trejus metus. Ir anksčiau pasitaikydavo atvejų, kai įpykę keleiviai pakeldavo ranką prieš kontrolierius. Tačiau iki šiol visada būdavo smūginiai sužeidimai, peiliu nebuvo net grasinta“, – sakė V.Kniva. Pasak Kauno skyriaus vadovo, šis incidentas paskatino įmonę pagalvoti apie darbuotojų saugumą. Tačiau kokių priemonių bus imtasi, kol kas neaišku.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius