-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Berneen skriaudikei – pusmetis kalėjimo (video)

Po rasistinio išpuolio prieš tamsiaodę žvaigždę išgarsėjusiai savanorei Violetai Iljinych dėl kitos merginos egzekucijos teismas skyrė itin griežtą bausmę.
Teismas nuteisė vilnietę Violetą Iljinych.
Teismas nuteisė vilnietę Violetą Iljinych. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Nuosprendis Berneen

Ketvirtadienį Vilniaus apylinkės 3-čiasis teismas paskelbė nuosprendį byloje, kurioje V.Iljinych buvo kaltinama žiauriu Erikos Borovikovaitės sumušimu.

Per naktinį konfliktą aukos nepagailėjusiai V.Iljinych teismas taip pat smogė iš peties: skyrė 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę pataisos namuose. Be to, V.Iljinych turės sumokėti 550 litų E.Borovikovaitės gydymo išlaidų bei dar 6000 litų kaip moralinės žalos atlyginimą.

„Įdomybė...“ – taip apie netikėtai griežtą nuosprendį replikavo kaltinamosios advokatas Nerijus Ulčinas, o jo klientė atrodė sutrikusi ir prislėgta.

VIDEO: Violetą Iljinych pribloškė nuosprendis

Advokatas iškart pareiškė, kad nuosprendį būtinai skųs Vilniaus apygardos teismui.

Teisėja Lilija Tarčevskaja paskelbė, jog V.Iljinych kaltė dėl incidento naktį iš 2007-ųjų gruodžio 14-osios į 15-ąją prie baro sostinės Vingrių gatvėje visiškai įrodyta nukentėjusiosios ir liudytojų parodymais, taip pat kitais bylos duomenimis.

Studentei buvo padarytas nesunkus sveikatos sutrikdymas: sulaužyta nosis. Taip pat E.Borovikovaitei mušeikos sulaužė 10-ąjį kairės pusės šonkaulį, tačiau šis lūžis „sužalojimu nevertinamas, nes nebuvo patvirtintas rentgenologiniais tyrimais.“

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./V.Iljinych (sėdi su advokatu) byloje aiandien pasirodžiusią E.Borovikovaitę (kairėje) palaikė jos draugas bei egzekucijos liudytojas T.Laureckis.
E.Borovikovaitę (kairėje) palaikė jos draugas bei egzekucijos liudytojas T.Laureckis.

„Su koja trenkė į veidą. Kai atbėgau, ji gulėjo kraujo klane. Aš ją užguliau, o jos klausė, ar ir aš noriu," – teismui yra pasakojęs nukentėjusiosios draugas Tautvilas Laureckis.

Kaip jau rašė 15min.lt, teisme liudijusio policininko Mariaus Lisausko žodžiai buvo tokie: „Kruvina galva buvo... Plaukai kruvini visi, veidas kruvinas.“

Teisėja įžvelgė ir aukos kaltę

Po egzekucijos E.Borovikovaitė savaitę praleido ligoninėje, Valstybinė ligonių kasa už gydymą pateikė 1100,16 lito sąskaita.

Pusę šios sumos jau anksčiau sumokėjo antroji mušeika – garsaus režisieriaus Donato Banionio anūkė Ona Barbora Banionytė. Mergina pripažino kaltę ir susitaikė su nukentėjusiąja, todėl baudžiamosios bylos išvengė. Savo ruožtu V.Iljinych, pravarde Prerija, teisme kategoriškai neigė kaltę, bet pasirinko nevykusią gynybos taktiką, neva konflikto naktį ji turėjo būti namuose.Teismas pažymėjo, jog nukentėjusioji iš dalies pati kalta dėl pasekmių, nes naktiniam pasilinksminimui pasirinko nesaugią aplinką.

Teismas pripažino, jog dėl egzekucijos E.Borovikovaitė patyrė ne tik fizinių traumų, bet ir asmeninio bei viešojo gyvenimo dezorganizaciją. Tačiau nustatydamas neturtinės žalos dydį teismas pažymėjo, jog nukentėjusioji iš dalies pati kalta dėl pasekmių, nes naktiniam pasilinksminimui pasirinko nesaugią aplinką. Juolab pati E.Borovikovaitė teisme buvo prisipažinusi, kad tame bare, kur buvo nemažai skinų, nuo pat pradžių jautėsi nejaukiai.

Kuo baigsis byla su Berneen?

15min.lt primena, jog tas pats Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas gegužę yra paskelbęs nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje V.Iljinych buvo kaltinama užpuolusi žvaigždę Berneen, dirbusią LNK laidos „Kakadu“ vedėja. Teismas pripažino, kad kaltinamoji rodė nepagarbą ir sudavė juodaodei, kurstė rasinę neapykantą. Jai skirta 43 parų arešto bausmė, įskaičiuojant sulaikymo metu areštinėje praleistas 23 paras. Todėl nuteistosios reali bausmė – 20 parų arešto.

Pastarasis nuosprendis dar neįsiteisėjęs, V.Iljinych nedelsdama jį apskundė. Verdiktą dėl šio skundo Vilniaus apygardos teismas žada skelbti jau šį penktadienį.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius