Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Ūso ieškiniai – V.Landsbergiui ir V.Uspaskichui

Pedofilija kaltinamas Andrius Ūsas užvertė skundais teismus ir prokuratūras. Jo pateiktuose keturiuose ieškiniuose kaltinimai yra pateikti Kauno raudonojo kryžiaus ligoninei, vaiko teisių apsaugos skyriui ir dviems europarlamentarams – Vytautui Lansbergiui ir Viktorui Uspaskichui, pranešė „Lietuvos ryto televizija.“
Andrius Ūsas
Andrius Ūsas / Iliustr. iš YouTube

Ieškinys europarlamentarui Vytautui Lansbergiui keliamas dėl to, kad šis politikas neva reikalavo kuo skubiau išleisti Drąsiaus Kedžio dukterį iš vaiko raidos centro, į kurį mergaitė buvo atvežta po Kauną sudrebinusių žudynių ir nežinant jos seneliams.  Politikas kaltinamas kišimųsi į bylą ir naudojimųsi savo padėtimi, skelbia „Lietuvos ryto televizija.“

A.Ūsas teigia, kad kitam europarlamentarui Viktorui Uspaschikui teks atsakyti už viešai pasakytą frazę, esą tai, kad Ūsas pedofilas byloja ir jo išvaizda. A.Ūsas, duodamas interviu „Lietuvos ryto televizijai“, sakė, kad V.Uspaskichas jį matė tik kartą.

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Viktoras Uspaskichas
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Viktoras Uspaskichas

Tačiau europarlamentarai teigia, jog tokie ieškiniai jų negąsdina – V.Landsbergis sako tik išsakęs savo nuomonę spaudoje, o V.Uspaskichas tvirtina galįs pakartoti tai dar kartą. 

Tiesa, A.Ūsas mano kitaip. Jo teigimu, europarlamentarų laukia „dideli nemalonumai.“

A.Ūsas kaltina ir Kauno raudonojo kryžiaus ligoninę, į kurią buvo atvežtas dėl patirtos traumos. Pasak Ūso, Raudonojo kryžiaus ligoninės medikai apie jį paskleidė nebūtus gandus – esą patyręs kojos traumą į ligoninę jis atvyko neblaivus.  Melaginga, anot A.Ūso, ir pati diagnozė - trauma buvusi nesunki ir guldyti jo į ligoninę nereikėjo, nors medikai tvirtino atvirkščiai ir reikalavo pasirašyti, kad pacientas išvyksta neišgydytas.

Politikas kaltina ligoninę paviešinus jo kaip paciento duomenis ir informaciją, kuri, verslininko tikinimu, klaidinga.

Ligoninės vadovai tokius kaltinimus vadina visiškai nepagrįstais. Pasak Kauno raudonojo kryžiaus direktoriaus, į ligoninę atvežtą garsųjį pacientą pirmiausia pastebėjo visi ligoninėje buvę žmonės. O kad pacientas yra neblaivus, buvo nustatyta dar greitosios medicinos pagalbos automobilyje.

Ieškinys parengtas ir Kauno vaiko teisių apsaugos skyriu, paviešinusiam duomenis Drąsiui Kedžiui. Esą pastarasis į vaiko teisių apsaugos tarnybą kreipėsi šių metų gegužę ir raštu reikalavęs pateikti jam informaciją, ar Andrius Ūsas nėra patekęs į vaiko teisių gynėjų akiratį. Tačiau skyriaus darbuotojai sako, kad A.Kedžiui pateikė tik lakonišką atsakymą.

Vilniaus 3-jame apylinkės teisme nagrinėjama D.Kedžiui A.Ūso pareikštas ieškinys. D.Kedys kaltinamas įžeidęs garbę ir orumą. Už tai iš jo prašoma priteisti milijoną litų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius