-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Advokatas Jonas Valickas įtariamas davęs kyšį medikei už suklastotą nedarbingumo lapelį

Kyšininkavimu įtariamas Rokiškio advokatas bus teisiamas kartu su nedarbingumo lapelį išdavusia gydytoja.
Advokato mantija
Advokato mantija / „Scanpix“ nuotr.

Iki šiol kitus teismuose gindavęs rokiškietis advokatas Jonas Valickas netrukus pats sės į teisiamųjų suolą – Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų perduotoje nagrinėti miesto apylinkės teismui baudžiamojoje byloje jis įtariamas piktnaudžiavimu, papirkimu ir dokumento suklastojimu.

Kartu su šešiasdešimtmečiu advokatu J.Valicku už kyšininkavimą ir dokumento suklastojimą bus teisiama 51 metų kaunietė, vienos privačios klinikos direktorė ir gydytoja J.A., kuri įtariama už kyšį nepagrįstai išdavusi nedarbingumo lapelį.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, advokatas, siekdamas pateisinti savo nedalyvavimą teismo posėdžiuose, kaip įtariama, paprašė sūnaus surasti gydytoją, kuri išduotų fiktyvų nedarbingumo lapelį be medicininės apžiūros. Abu valstybės tarnautojui prilyginami asmenys įtariami atlikę neteisėtus veiksmus, kurių rezultatas buvo nepagrįstai išduotas nedarbingumo pažymėjimas.

Rokiškietis advokatas J.Valickas taip pat įtariamas kyšininkavimu dar vienoje baudžiamojoje byloje, kurią Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai pernai gruodžio 21 d. perdavė nagrinėti Vilniaus miesto 1-ajam apylinkės teismui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, J.Valickas įtariamas už kyšį siekęs gauti fiktyvius pažymėjimus apie dalyvavimą kvalifikacijos tobulinimo seminaruose 2006–2009 metais, nors tų kursų nebuvo lankęs ir už juos nesumokėjęs. Kaip įtariama, šie suklastoti dokumentai buvo pateikti Įmonių bankroto valdymo departamentui, kuris prieš dvejus metus J.Valickui neteisėtai išdavė bankroto administratoriaus pažymėjimą.

Šiuos ikiteisminius tyrimus atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai, tyrimus organizavo, kontroliavo ir jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai pernai perdavė nagrinėti teismui 40 korupcinio pobūdžio baudžiamųjų bylų, tarp jų – 11 bylų atiduota baudžiamuoju įsakymu, 14 – pagreitinto proceso tvarka ir 15 – su kaltinamaisiais aktais, baudžiamąja tvarka teko atsakyti 44 asmenims.

Už piktnaudžiavimą tarnyba įstatymas numato teisės dirbti tam tikrą darbą atėmimą, baudą arba laisvės atėmimo bausmę iki ketverių ar šešerių metų, už kyšininkavimą – iki ketverių ar aštuonerių metų, už papirkimą – iki dvejų ar ketverių metų, už dokumento suklastojimą – trejų, ketverių ar šešerių metų, pažymima Panevėžio apygardos prokuratūros viešųjų ryšių vyriausiosios specialistės Vidos Bielskytės ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius