Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Advokatas Vidmantas Knezevičius nuteistas dėl prekybos poveikiu

Jurbarko rajono apylinkės teismas advokatą Vidmantą Knezevičių pripažino kaltu dėl prekybos poveikiu ir apgaulingo apskaitos tvarkymo, jam skirta piniginė 156 minimalaus gyvenimo lygio (MGL) dydžio arba 20 tūkst. 280 litų bauda. Šioje byloje Marijampolės rajono apylinkės teismo teisėjas Dainius Gudas buvo apklaustas liudytoju, įtarimai jam nepareikšti.
Teisėjo ženklas
Asociatyvinė iliustracija: teisėjo ženklas. Advokatui atsirūgo jo darbo metodai teisme. / Trakų rajono apylinkės teismas

Advokatas dvi paras buvo sulaikytas, todėl bauda Vidmantui Knezevičiui sumažinta 4 MGL – iki 152 MGL – 19 tūkst. 760 litų.

Teismas iš advokato taip pat konfiskavo 2 tūkst. litų valstybės naudai. Remdamasis bylos duomenimis, teismas mano, kad šie pinigai įgyti nusikalstamu būdu.

Baudžiamąjį įsakymą V.Knezevičiaus byloje penktadienį priėmęs teisėjas Saulius Mikšys BNS sakė, kad skirta bauda, kokios prašė prokuroras.

„Davė (V.Knezevičius – BNS) suprasti, kad (pinigus – BNS) perduos teisėjams ar prokuratūrai, ar kam nors, ir asmuo iš įkalinimo įstaigos bus paleistas anksčiau laiko. Tačiau nėra duomenų, kad pinigai buvo kam nors perduoti“, – sakė teisėjas.

Baudžiamasis įsakymas prilyginamas nuosprendžiui. Nesutikdamas su juo, nuteistas asmuo per 20 dienų nu baudžiamojo įsakymo priėmimo dienos gali prašyti surengti teisiamąjį posėdį.
Pateikus kaltinimus, V.Knezevičius savo byloje atsisakė duoti parodymus, tačiau sutiko, kad ji būtų baigta baudžiamuoju įsakymu.

Šioje byloje Marijampolės rajono apylinkės teismo teisėjas Dainius Gudas buvo apklaustas liudytoju, įtarimai jam nepareikšti.

Tačiau dėl tolesnio teisėjo darbo pirmadienį bus sprendžiama per neeilinį Teisėjų tarybos posėdį. Jame bus svarstomas prezidentės teikimas iš pareigų atleisti Marijampolės rajono apylinkės teismo teisėją D.Gudą pažeminus teisėjo vardą.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė inicijavo Marijampolės teisėjo atleidimą, gavusi Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) medžiagą apie jo neteisėtus santykius su advokatu.

Anot Prezidentūros, STT pateikta informacija liudija apie su teisėjo etika nesuderinamus neformalius teisėjo D.Gudo ir jo artimo pažįstamo, advokato V.Knezevičiaus santykius, derinant procesinius klausimus, kuriuos sprendė teisėjas D.Gudas, o proceso dalyviams atstovavo advokatas V.Knezevičius.

Slaptą tyrimą, atskleidusį neteisėtus advokato ir teisėjo santykius, STT atliko gavusi prokurorų ir apygardos teismo sankcijas.

Kaip skelbė STT, sausio 27 dieną STT Kauno valdybos pareigūnai, įtardami prekyba poveikiu, sulaikė Marijampolėje dirbantį advokatą V.Knezevičių. Advokatas įtariamas, kad iš Marijampolės pataisos namuose atliekančių bausmę giminaičių galėjo gauti neteisėtą atlygį, pažadėjęs paveikti prokuratūros ir teismo darbuotojus priimti palankius sprendimus dėl jų lygtinio paleidimo į laisvę.

Prezidentės teigimu, neskaidrūs advokatų ir teisėjų santykiai jau ne pirmą kartą diskredituoja teismus ir valstybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius