Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 23 /09:35

„Lietuvos rytas“: advokato Sergejaus Novikovo žudiką išdavė išskirtinis motoroleris

Vilniaus tarybos nario ir advokato Sergejaus Novikovo žudikas, į nusikaltimo vietą atvykęs motoroleriu, tikėjosi nesunkiai pasprukti. Tačiau būtent ši transporto priemonė ir įklampino nusikaltėlį, rašo „Lietuvos rytas“. Praėjus kelioms valandoms po publikacijos pasirodymo, prokuratūra dėl joje dėstomų teiginių pradėjo ikiteisminį tyrimą.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pareigūnai, tiriantys 47 metų S.Novikovo nužudymą, įvykdytą birželio 1-ąją, iš pradžių jautėsi patekę į aklavietę.

Vienintelis siūlo galas buvo prielaida, kad žudikas galėjo pasprukti motoroleriu, kuris stovėjo netoli nusikaltimo vietos J.Basanavičiaus gatvėje, rašo „Lietuvos rytas“.

Pareigūnai apklausė visų aplinkinių namų gyventojus. Jie dirbo itin kruopščiai – beldėsi į visų butų duris ir smulkiai apklausė. Šios pastangos davė rezultatų – pavyko rasti liudininką, kuris ne tik matė prieš pat žmogžudystę motoroleriu į J.Basanavičiaus gatvę atvažiavusį žmogų, bet ir su juo kalbėjosi.

Siejo bendras verslas

Tyrėjams pavyko išsiaiškinti, kad S.Novikovą ir J.Dambrauską siejo bendri verslo reikalai.

Paaiškėjo, kad J.Dambrauskas per tarpininkus turi įsigijęs sostinės Olandų gatvėje įsikūrusių bendrovių Vilniaus laidojimo rūmų ir Laidojimo rūmų akcijų bei daro didelę įtaką jų direktoriui Vitalijui Gasperovičiui. Šių įmonių akcininkas buvo ir S.Novikovas. Manoma, kad J.Dambrauskas troško apžioti vis didesnį šio verslo kąsnį.

Taip pat paaiškėjo, kad tą dieną, kai buvo nužudytas, S.Novikovas turėjo įsigyti laidojimo bendrovių akcijų ir tapti kontrolinio paketo savininku.

15min.lt primena, kad kiek anksčiau žiniasklaida yra skelbusi įtarimus, jog praeityje žinomas mūsų šalies boksininkas J.Dambrauskas galėjo užsakyti nužudyti S.Novikovą.

Advokatas, sostinės tarybos narys Sergejus Novikovas Vilniaus centre, K.Kalinausko g., prie banko „Citadele“, buvo nužudytas birželio 1 d. Jo krūtinėje rastos kelios durtinės žaizdos.

Dėl publikacijos pradėtas ikiteisminis tyrimas

Aukščiau cituojama dienraščio „Lietuvos rytas“ publikacija supykdė prokurorus. Praėjus vos kelioms valandoms po publikacijos pasirodymo, dėl joje dėstomų teiginių prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Kaip rašoma prokuratūros išplatintame pranešime, „dėl šiandien (ketvirtadienį - red. past.) „Lietuvos ryto“ dienraštyje pasirodžiusios Arvydo Lekavičiaus publikacijos „Advokato žudiką išdavė išskirtinis motoroleris“ Vilniaus apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą.“

Pasak prokuratūros pranešimo, ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl ikiteisminio tyrimo duomenų atskleidimo be prokuroro leidimo (Baudžiamojo kodekso 247 str.) ir dėl galimo valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens piktnaudžiavimo tarnyba siekiant turtinės ar kitokios naudos (Baudžiamojo kodekso 228 str. 2 d.).

Pasak Vilniaus apygardos vyriausiojo prokuroro Ramučio Jancevičiaus, publikacijos teiginiai klaidina visuomenę, neatitinka tikrovės, dar daugiau – jie vertintini kaip spaudimas ikiteisminio tyrimo pareigūnams, siekiant juos nukreipti tirti tam tikras versijas. 

Vyriausiasis prokuroras R. Jancevičius, pats vadovaujantis ikiteisminio tyrimo dėl S. Novikovo nužudymo tyrėjų ir prokurorų grupei, dar kartą kreipiasi į žiniasklaidos priemones, prašydamas supratimo ir kantrybės - netrukdyti sudėtingo tyrimo eigai, nekelti įvairių versijų, klaidinančių visuomenę, dar kartą akcentuoja, jog nei prokurorai, nei policijos pareigūnai iki tyrimo baigties neteiks jokios informacijos ir nekomentuos tyrimo eigos.

Ikiteisminį tyrimą dėl publikacijos pavesta atlikti Vilniaus apygardos Pirmojo (labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo) skyriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius