Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afera: labdaros ir paramos fondas globojo sukčius

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apygardos valdyba atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame tiriama uostamiestyje veikusio labdaros ir paramos fondo, tariamai globojusio vaikus, turinčius negalią ir sergančius onkologinėmis ligomis, bei rėmusio sunkiai besiverčiančias šeimas, ir jo direktoriaus 33-ejų metų R. A. nusikalstama veikla.
Litai
Litai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Į FNTT tyrėjų akiratį pateko labdaros ir paramos fondo vadovas, skelbimų portaluose publikavęs skelbimus, kad padeda pelningai dirbančioms įmonėms susimažinti pelną, išsigryninti pinigus už tam tikrą atlygį. Informacija pasitvirtino, kai FNTT Klaipėdos apygardos valdybos tyrėjai atliktos operacijos metu su įkalčiais – fiktyvia paramos sutartimi ir kasos pajamų orderiais dėl tariamos finansinės paramos skyrimo – sulaikė fondo direktorių R. A., kuris fiktyvius dokumentus perdavė vienos neva suteikusios paramą įmonės direktoriui ir iš jo gavo neteisėtą atlygį už minėtus fiktyvius dokumentus. Labdaros ir paramos fondo direktorius R. A. buvo sulaikytas, jam pareikšti įtarimai sukčiavimu, svetimo turto pasisavinimu stambiu mastu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu.

Be to, toliau analizuojant labdaros ir paramos fondo veiklą nustatyta, kad Lietuvoje dirbančioms įmonėms įtariamasis R. A. išsiuntinėjo laiškus, prašydamas paremti jo vadovaujamą labdaros ir paramos fondą ir skirti finansinę paramą neįgaliems ir sunkiai onkologinėmis bei kitomis ligomis sergantiems asmenims. Buvo sukurta ir atskira internetinė fondo svetainė, kurioje buvo prašoma skirti paramą sunkiai sergantiems vaikams.

Tiriant labdaros ir paramos fondo veiklą nustatyta, kad paramos teikėjų buvo atsiradę nemažai – tai Vilniaus, Kauno miestų įmonės, fiziniai asmenys, atsirado paramos teikėjų ir iš užsienio šalių – tačiau labdaros ir paramos fondo vadovas negalėjo įrodyti dokumentais, kaip panaudoti juridinių ar fizinių asmenų fondui pervesti pinigai. Nustatyta, kad didžiąją dalį pinigų pasiimdavo pats fondo direktorius  R. A., o asmenims, kuriems reikalinga parama, pinigai nebuvo skiriami.

FNTT Klaipėdos apygardos valdyba kartu su Klaipėdos apygardos prokuratūra tęsia ikiteisminį tyrimą dėl labdaros ir paramos fondo, kaip įtariama, įsteigto nusikalstamoms veikoms vykdyti, o ne skelbiamais labdaros tikslais, veiklos. Sukčiavimu, svetimo turto pasisavinimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu įtariamam fondo direktoriui R. A. paskirtos kardomosios priemonės – dokumentų paėmimas ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius