Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Aikšteles Kaune tikrinusiems pareigūnams įkliuvo du „neįgalieji“

Šeštadienį, Kaune, policijos pareigūnai surengė priemonę, kurios metu tikrino ar vairuotojai laikosi kelių eismo taisyklių nepalikdami automobilių neteisėtai neįgaliųjų vietose.
Kaune pareigūnai tikrino prekybos centrų aikšteles
Kaune pareigūnai tikrino prekybos centrų aikšteles / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prisidėdami prie Tarptautinės neįgaliųjų dienos minėjimo Kauno pareigūnai surengė papildomą patruliavimą prie didžiųjų prekybos centrų. Policininkai tikrino, kaip yra parkuojami automobiliai neįgaliesiems skirtose stovėjimo vietose.

Nors artėja prieš šventinis laikotarpis ir prekybos centruose gausu pirkėjų, tačiau neįgaliųjų vietos nebuvo užimtos, o jose palikti automobiliai buvo paženklinti specialiais ženklais.

Keturias valandas tikrinę prekybos centrų aikšteles, pareigūnai surašė vos du administracinės teisės pažeidimo protokolus. Pažeidėjams gresia bauda nuo 28 iki 86 eurų. Jeigu vairuotojas nėra anksčiau baustas, jam bus suteikta galimybė mokėti pusę minimalios baudos – 14 eurų.

Savanorių prospekte prie „Maximos“ sustojusi „Citroen“ vairuotoja galėjo tapti trečiąją pažeidėja, bet laiku pastebėjusi į aikštelę įvažiavusius policijos pareigūnus ji sėdo į automobilį ir suskubo jį patraukti. Ant galinio automobilio stiklo nebuvo ženklo „neįgalusis“.

Patruliuojantys pareigūnai pastebi, kad visuomenė tampa sąmoningesnė. Jie teigia, kad vis dažniau pastebi, jog neįgaliųjų vietose neleistinai statančių savo automobilius vairuotojų, kurie nekreipia dėmesio į neįgaliųjų problemas ir pažeidinėja Kelių eismo taisykles, mažėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius