Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alaus ir futbolo mėgėjai užnarpliojo inkasatorių apiplėšimo istoriją

Vilniaus teismas klausėsi liudytojų, galėjusių patvirtinti arba paneigti amžiaus apiplėšimo byloje teisiamo bušido kovotojo Valentino Golubovskio alibi.
Amžiaus apiplėšimo byla
Antradienį teisme liudijo Sekmadienio futbolo lygoje žaidusios komandos „Bekentas“ treneriai ir futbolininkai. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienį Vilniaus apylinkės 3 teismas toliau aiškinosi garsiojo apiplėšimo, kai Salininkuose šalia parduotuvės „Maxima“ iš inkasatorių buvo pagrobta 1,8 mln. litų, aplinkybes.

Šioje byloje šiandien surengtas jau penktasis posėdis.

Kaip 15min.lt jau pasakojo ankščiau, pirmojo posėdžio metu parduotuvėje dirbančios sandėlininkės netikėtai ir keistokai pareiškė, esą per apiplėšimą buvo šaudoma net „Maxima“ sandėlio viduje.

Antrojo posėdžio metu teismą nustebino fenomenalią atmintį demonstravusio vyno mėgėjo pasakojimas, kaip iš nusikaltimo vietos spruko inkasatorių užpuolikai, o netrukus pamiškėje pareigūnai aptiko paslaptingą Mercedes, kuris stovėjo taip, tarsi plėšikai planuotų juo sprukti.

Trečiąjį bylos nagrinėjimo sykį ėmė aiškėti, kuo bus grindžiami abiejų įtariamųjų alibi. Vyrų sugyventinės pasakojo, kad vienas jų ilgiau nei parą buvo užmynęs ant kamščio, o kitas per apiplėšimą žaidė futbolą.

Ketvirtasis posėdis buvo svarbus tuo, buvusių įtariamųjų šeimos turėjo progą teisme pasiguosti, kokį košmarą per šio nusikaltimo tyrimą joms teko pergyventi.

Prisiminimai – paskendę alkoholyje

Didelė dalis šį antradienį kviestų liudytojų lemtingąjį 2007 metų spalio 14-osios sekmadienį priklausė futbolo klubui „Bekentas“, todėl galėjo paliudyti, ar vienas įtariamųjų V.Golubovskis tos dienos popietę iš tiesų praleido futbolo aikštyne. Realas? Radiatorius? Reaktorius?, – spėliojo futbolo ir alaus mėgėjas Mindaugas, nors tikrasis klubo pavadinimas yra „Rezervai“.

Užbėgant pasakojimui apie šios dienos teismo posėdį už akių galima pasakyti, kad visa ši amžiaus apiplėšimo istorija tampa vis painesnė dėl vienintelės priežasties – daugelis mūsų šalies gyventojų neįsivaizduoja gyvenimo be svaigalų. Proceso dalyviams kartais ima atrodyti, jog daugelis nieko dorai apie tą dieną paliudyti negali, mat tądien ir dar keletą dienų prieš tai gėrė.

Pavyzdžiui, šiandien byloje liudijęs 28 metų futbolininkas bei žiūrovas Mindaugas P. teismą tikino, jog „Bekento“ varžybos tą popietę vyko dengtame sostinės manieže „Sportima“ sostinės Ąžuolyno gatvėje, nors bylos duomenys rodo, jog buvo žaidžiama ant Vilniaus pakraštyje, Bukiškėse esančios žaliosios vejos po atviru dangumi.

Beje, Mindaugas negalėjo prisiminti ir varžovų futbolo komandos. „Realas? Radiatorius? Reaktorius?“, – spėliojo futbolo ir alaus mėgėjas, nors tikrasis klubo pavadinimas yra „Rezervai“.

Šiandien taip pat paaiškėjo, jog kitas įtariamasis Artūras Masterbrockis, apie kurio gėrimo maratoną ankstesniuose teismo posėdžiuose buvo pasakojamos tikros legendos, gerti pradėjo ne šeštadienį vėlai vakare grįždamas iš varžybų Rygoje, bet nuo vidurdienio, jau pakeliui į kaimyninę šalį.

Liudijimai – silpnoki

Pirmiausia antradienį teisme liudijo „Maxima“ sandėlyje kroviku dirbęs Darius. Vyriškis pasakojo, kad išgirdęs triukšmą atbėgo arčiau durų pažiūrėti, kas vyksta, o supratęs padėties rimtumą – pasislėpė alkoholio skyriuje.

Nedaug ką teismui galėjo papasakoti ir vilnietis Aleksandras, pastaruoju metu paras leidžiantis areštinėje už tai, kad keletą mėnesių piktybiškai vengė atvykti į posėdžius. Kai buvo grobiami inkasatorių pinigai, Aleksandras Salininkuose ėjo, žinoma, savo pamėgto kiosko link, o vėliau netoliese aptarinėjo apiplėšimą su bendraminčiais.

Su futbolu susijęs alibi – pritemptas

Futbolo klubo „Bekentas“ du treneriai – Igoris Kirilovas bei Vladislavas Caplevas, teismui pasakojo apie rungtynes, kuriose dalyvavo ir vienas įtariamųjų V.Golubovskis.

Nors manyta, kad bent dvi futbolo komandos galės paliudyti V.Golubovskio alibi, dėl jo liko klaustukų.

Mat „Bekento“ futbolo mačas tą sekmadienį Bukiškių stadione prasidėjo apie 13.30 val., o apiplėšimas Salininkuose – po 18 val.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Amžiaus apiplėšimo byla
Įtariamieji V.Golubovskis (kairėje) ir A.Masterbrockis.

Treneriai aiškino, kad po jų komandos varžybų stadione vyko kitas mačas, po kurio pagaliau galėjo nukabinti vartų tinklus. Anot trenerių, tą popietę pažiūrėti antrųjų varžybų buvo pasilikęs ir V.Golubovskis – visus domino potencialių varžovų pajėgumas. „Po varžybų dauguma pasiliko, nes mums labai įdomu pažiūrėti, kaip žaidžia „Aktas“. Be to, kažkas dar atvežė alaus , – tikino treneris Vladislavas.

Ir treneriai, ir dar keli teisme liudiję žaidėjai dėliojo laiką: tarkime, rungtynės prasidėjo laiku, vadinasi, du kėliniai po 45 minutes ir 15-kos minučių pertrauka užtruko maždaug iki 15-15.30 val. Kitos rungtynės galėjo prasidėti apie 16 val.

Niekas konkrečiai neužfiksavo, kiek antrąsias rungtynes stebėjo V.Golubovskis. Šią aplinkybę praeityje garsus bušido kovotojas galės nurodyti pats, kai pagaliau liudys teismui.

„Visą kelionę gėrė“

15min.lt primena, kad V.Golubovskis ir kitas įtariamasis A.Masterbrockis žadėjo duoti parodymus tik po to, kai teismas išklausys visų kitų liudytojų.

A.Masterbrockio alibi, kaip minėta, bus grindžiamas išgertuvių maratonu, tuo aiškinama ir Mercedes automobilio palikimo pamiškėje aplinkybė – esą nebebuvo sveikatos jo vairuoti. Pasirodo, A.Masterbrockis tą savaitgalį pradėjo gerti jau pakeliui į varžybas Rygoje. 38 metų vilnietis Artūras, septynviečiu automobiliu vežęs visą kompaniją į Rygą, minėjo, kad vienas sportininkų priekaištavo A.Masterbrockiui. Pastarasis „visą kelionę gėrė“, todėl visa kompanija vėlavo.

Teismas dar tęs šį procesą, numatyta dar po vieną posėdį balandį bei gegužę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius