-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Alytaus apskrities policininkams kyšiai šiemet buvo siūlomi aštuonis kartus

Alytaus apskrities policijos duomenimis, sausio–rugsėjo mėnesiais apskrityje užregistruoti 8 atvejai, kai asmenys, siekdami išvengti administracinės ar baudžiamosios atsakomybės už pažeidimus, neteisėtą veiklą, policijos pareigūnams siūlė kyšius. Šiems asmenims buvo surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai. Dėl jų nusikalstamų veikų pradėti ikiteisminiai tyrimai.
Pinigai
Kyšis. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Alytus Policija

Kaip rašoma Alytaus policijos pranešime, šiais metais užregistruoti 2 kyšio davimo policijos pareigūnams atvejai Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate, 3 – Druskininkų policijos komisariate, 2 – Lazdijų rajono policijos komisariate, 1 – Varėnos rajono policijos komisariate. Bendra suma, kurią įstatymo pažeidėjai siūlė policijos pareigūnams, per šių metų 9 mėnesius – 2 tūkst. 700 Lt. Beveik visi, siūlę neteisėtą atlygį už veiksmą ar neveikimą tarnyboje, buvo Kelių eismo taisyklių pažeidėjai. Siūlomos sumos įvairios – nuo šimto iki tūkstančio litų.

Vienas iš didžiausių užfiksuotų kyšių policininkui – 1 tūkst. litų. Tiek sausio 29-ąją tikrinant anoniminį pranešimą teisėsaugos pareigūnui bruko 57 metų Alytaus rajono, Simno seniūnijos gyventoja. Moteris tūkstančiu litų bandė atsipirkti už nelegaliai laikomą didelį cigarečių ir naminės degtinės kiekį.

Birželio 19-ąją Druskininkų policijos komisariato pareigūnams 52 metų jonaviškis siūlė 500 litų. Už vairavimą neblaiviam (nustatytas 1,88 promilės girtumas) vyriškiui grėsė nuo 2 tūkst. iki 3 tūkst. litų bauda su vairuotojo teisių atėmimu iki 3 metų.

Policijos sistemai svarbu užtikrinti, kad korupcinio pobūdžio teisės pažeidimai būtų atskleisti, o kalti asmenys nubausti teisės aktų nustatyta tvarka ir terminais. Apie tai nuolat informuoti visuomenę.

Iš visuomenės taip pat neretai sulaukiama informacijos apie nesąžiningus pareigūnus. Alytaus apskrities VPK kviečia žmones bendradarbiauti ir apie nesąžiningus teisėsaugininkus informuoti policijos vadovybę.

Apie pareigūnų korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas prašome pranešti anoniminiais pasitikėjimo telefonais: (Alytuje – (8 315) 55 664, Druskininkuose – (8 313) 59 114, Varėnoje – (8 310) 31 666 ir Lazdijuose – (8 318) 50 318) arba interneto puslapyje www.policija.lt/alytus reklamjuostėje „Praneškite apie korupciją policijoje“ (paspausti ant reklamjuostės ir atsidariusiame elektroninio pašto langelyje kuo išsamiau parašyti apie Jums žinomą atvejį), arba bendruoju pagalbos telefonu 112. Anonimiškumas užtikrinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius