-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Alytaus „kruvinojo sekmadienio“ bylos detektyvams – padėkos ir liaupsės

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius dėkojo žmogžudystę operatyviai atskleidusiems Alytaus policininkams už nepriekaištingą tarnybinių pareigų atlikimą.
Apdovanojimų ceremonijos akimirka
Apdovanojimų ceremonijos akimirka / Alytaus apskrities VPK nuotr.

2014 metų  spalio 12 dieną padaryto nusikaltimo, žiniasklaidoje pavadinto „kruvinojo sekmadienio byla“, operatyvus ištyrimas neliko neįvertintas Kauno apygardos prokuratūros. Lapkričio 13-ąją Dzūkijos sostinėje apsilankė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius ir Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Vitoldas Guliavičius.

Prokurorai atvyko padėkoti už tinkamą darbą atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus nužudymo byloje. Padėkos raštas „Už nepriekaištingų tarnybinių pareigų atlikimą“ įteiktas Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus (toliau – Nusikaltimų tyrimo skyrius) vyresniajai tyrėjai Danguolei Marčinskienei, atlikusiai ikiteisminį tyrimą.

Pasiteiravus D.Marčinskienės, kaip ji vertina šį apdovanojimą, pareigūnė neslėpė džiaugsmo, tačiau jos manymu padėkos verta ne tik ji, juk bylą tyrė ne viena. Puikiai pasidarbavo visi nusikaltimo dieną dirbę pareigūnai. Nepriekaištingai savo pareigas atliko Nusikaltimų skyriaus tyrėja Gintė Akstinaitė, operatyviai nuvykusi į įvykio vietą ir surinkusi pirminę medžiagą.

Nusikaltimų tyrimo skyriaus Smurtinių nusikaltimų tyrimo poskyrio tyrėjas Žilvinas Urbonas savo iniciatyvumu ir operatyvumu taip pat prisidėjo prie tyrimo eigos spartumo.

D.Marčinskienės nuomone, ši padėka turėtų būti skirta visam kolektyvui, o ne pavieniams pareigūnams.

Per susitikimą aptartas glaudus policijos ir prokuratūros bendradarbiavimas. Pasikeista pastebėjimais, patarimais, siekiant pagreitinti ikiteisminių tyrimų eigą. Tyrėjai paraginti glaudžiau bendradarbiauti su Kauno apygardos prokuratūra, pasakojama Alytaus apskrities VPK atstovų ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Tyrimo duomenimis, spalio 12 d. apie 11 val. Alytuje, Birutės gatvėje, name, rastas 1987 m. gimusio vyro kūnas su durtinėmis žaizdomis nugaroje. Sulaikytas neblaivus, tais pačiais metais gimęs įtariamasis. Jam nustatytas 1,37 promilės girtumas, uždarytas į areštinę.

Anykštėną priviliojo darbo pasiūlymu

Pirminiais duomenimis, žuvusysis ir į gyvybę pasikėsinęs vyras gyveno ir dirbo kartu. Nužudytas vyriškis iš Anykščių rajono į Alytų persikėlė maždaug prieš du mėnesius, kai iš įtariamojo gavo darbo pasiūlymą.

Sekmadienis Birutės gatvėje prasidėjo išgertuvėmis. Per išgertuves tarp bendraamžių kilo konfliktas. Peiliu sužalotas anykštėnas mirė, dar vienas kartu puotavęs vyriškis sužalotas. Pastarasis pareigūnams nurodė, kad įtariamasis jam kelis kartus peiliu dūrė į krūtinę ir ranką. Sužalotas vyras sugebėjo pasprukti nuo užpuoliko. Alytaus kriminalistai jį rado netoli Jazminų turgavietės esančiame miškelyje. Nukentėjusio vyriškio dėl sukčiavimo ieškojo Alytaus policija. Jis uždarytas į areštinę.

Teistas aštuonis kartus

Nužudymu įtariamas vyras policijai gerai žinomas, 8 kartus teistas už plėšimus, vagystes, viešosios tvarkos pažeidimus, pasipriešinimą valstybės tarnautojui, fizinio skausmo sukėlimą, dokumentų klastojimą. Bausmes atliko įvairiose įkalinimo įstaigose.

Alytaus rajono apylinkės teismas įtariamąjį leido suimti trims mėnesiams. Ikiteisminio tyrimo veiksmai atlikti per savaitę, o spalio 23 – iąją, byla su kaltinamuoju aktu perduota Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius