Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus pataisos namų nuteistieji baigė bado akciją

Alytaus pataisos namų nuteistieji, susitikę su Teisingumo ministerijos (TM) atstovais, antradienį nutraukė prieš beveik savaitę pradėtą bado akciją, antradienį pranešė pataisos namų direktorius Kęstutis Jasmantas.
Kalinys
Kalinys / Laurio Vilksnės/BFL nuotr.

„Akcija baigta. Pietus valgė visi“, – BNS sakė Alytaus pataisos namų vadovas.

Pasak K.Jasmanto, nuo praėjusio trečiadienio badavo apie 140 nuteistųjų. Nors kaliniai skundėsi prasta maisto kokybe, aukštomis kainomis jiems skirtose parduotuvėse, atliekamomis kratomis ir radijo ryšio blokavimo įrangos naudojimu, pataisos namų vadovybė įvykdė tik vieną reikalavimą – susitikimą su ministerijos atstovais.

„TM atstovai atvyko, perkalbėjo, dalis nuteistųjų perdavė asmeninių pageidavimų, ir viskas tuo baigėsi (...) Jų išklausyta, jiems paaiškinta, kad tai, kas daroma, atitinka teisės aktus“, – tvirtino K.Jasmantas.

Anot pašnekovo, maisto kokybė yra tikrinama kiekvieną dieną, pats maistas yra pakankamai kokybiškas. Kalbėdamas apie radijo ryšio blokavimo įrangos diegimą, K.Jasmantas sakė, kad diegimo darbai bus tęsiami.

„Jie pastoviai suranda priekaištų ir tos bado akcijos kartojasi – į metus 2–3 kartus. Toks pas mus gyvenimas iš tikrųjų, ir mes problemas bandome spręsti šiandien taip: bandome kalbėtis, taikiai spręsti“, – sakė pataisos namų direktorius.

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius antradienį pareiškė, jog radijo ryšio blokavimo įranga laisvės atėmimo įstaigose bus diegiama nepaisant to, kad tai kelia nuteistųjų nepasitenkinimą.

Pastaroji priemonė, pasak ministerijos, iš esmės užkirsianti galimybes nuteistiesiems neteisėtai naudotis mobiliaisiais telefonais, yra viena pagrindinių priežasčių, keliančių laisvės atėmimo įstaigose esančių asmenų aistras.

Ministro teigimu, tokie nuteistųjų protestai nekelia nuostabos, o toliau įgyvendinant priemones, kurios leis mažinti galimybes jiems organizuoti galimus pasipriešinimus, daryti nusikalstamas veikas pasinaudojant įvairiomis ryšio priemonėmis galima tikėtis tokių akcijų sulaukti ir daugiau.

 TM teigia, jog kasmet nuo 2003 iki 2009 metų vidutiniškai laisvės atėmimo vietose randama ir paimama apie 3200 neteisėtai nuteistųjų turimų mobiliųjų telefonų.

Siekiant užkirsti kelią jų naudojimui, šiuo metu radijo ryšio blokavimo įranga jau yra sumontuota Pravieniškių 1, 2 ir 3–uosiuose ir Marijampolės pataisos namuose.

Pastarojoje laisvės atėmimo įstaigoje neseniai buvo įvykdytas išpuolis siekiant sugadinti ryšio blokavimo įrangą – ją bandyta padegti.

Šiuo metu radijo ryšio trukdymo įranga baigiama diegti ir Alytaus pataisos namuose, palaipsniui ji bus sumontuota ir visose kitose laisvės atėmimo įstaigose. Iš viso Lietuvoje yra 15 laisvės atėmimo vietų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius