-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus policininkai nenori jiems siūlomų kyšių: vairuotojams – „švarios sąžinės“ kvapai

Antikorupcinės akcijos metu kiekvienam sustabdytam patikrinti vairuotojui ar gatve einančiam pėsčiajam buvo įteikta „Kyšis išpurvina“ atmintinė, vairuotojai atminčiai gavo ir „Švarios sąžinės“ kvapą. Kai kurie neišvengė ir pareigūnų įspėjimo dėl neįjungtų šviesų, pamiršto prisisegti saugos diržo ar vis dar nepakeistų žieminių padangų.
Antikorupcinė akcija „Kyšis išpurvina“
Antikorupcinė akcija „Kyšis išpurvina“ / Alytaus policijos nuotr.

Atsižvelgiant į tai, jog daugėja atvejų, kai yra bandoma papirkti savo pareigas atliekančius policijos pareigūnus, Alytaus apskrityje, kaip ir visoje Lietuvoje, vyksta antikorupcinė akcija „Kyšis išpurvina“, kurios tikslas – į antikorupcinę veiklą įtraukti šalies gyventojus ir bendromis jėgomis mažinti korupcijos pasireiškimo atvejų skaičių ir tokiu būdu skatinti skaidrią policijos pareigūnų veiklą ir gyventojų pasitikėjimą policija.

Pareigūnai bendravo su eismo dalyviais antikorupcinėmis temomis, supažindino su šalies policijos vykdoma antikorupcine akcija „Kyšis išpurvina“ ir vairuotojams paaiškino, kad kyšis – bet koks atlygis, kuris siūlomas, žadamas ar duodamas policijos pareigūnui už tai, kad šis priimtų asmeniui palankų sprendimą. Kyšiu laikomi ne tik pinigai, tačiau ir įvairios prekės, paslaugos ar kiti daiktai. Pakanka vien siūlymo ar pažadėjimo duoti kyšį policijos pareigūnui, kad būtum patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Kiekvienam sustabdytam patikrinti vairuotojui buvo įteikta „Kyšis išpurvina“ atmintinė.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto poskyrio viršininkas Vidas Ogulevičius akciją pristatė radijo FM99 klausytojams ir „Dzūkijos TV“ žiūrovams.

Kiekvienam sustabdytam patikrinti vairuotojui ar gatve einančiam pėsčiajam buvo įteikta „Kyšis išpurvina“ atmintinė, vairuotojai atminčiai gavo ir „švarios sąžinės“ kvapą. Kai kurie neišvengė ir pareigūnų įspėjimo dėl neįjungtų šviesų, pamiršto prisisegti saugos diržo ar vis dar nepakeistų žieminių padangų.

Pareigūnus išties džiugino pakiliai nusiteikę eismo dalyviai, kuriems dar geresnę nuotaiką dovanojo policijos bičiulis Amsis.

Pareigūnai nuoširdžiai tiki ir viliasi, kad ši graži akcija paskatins gyventojus dar labiau bendradarbiauti su policijos pareigūnais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius