-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 12 /15:59

Įtariamajam varėniškės Sandros Naujūnaitės nužudymu gresia 15 metų nelaisvės

Alytaus rajono apylinkės teisme trečiadienį nuspręsta, kokią kardomąją priemonę skirti dvidešimtmečiui alytiškiui Mantui Šerpenskui, kuris įtariamas devyniolikmetės varėniškės Sandros Naujūnaitės nužudymu. Išniekintas ir užkastas merginos kūnas buvo rastas antradienio naktį Senuosiuose Trakuose.
Sandra Naujūnaitė
Sandra Naujūnaitė / „Facebook“ nuotr.

Kaip ir prašė prokurorai, teismas leido įtariamąjį suimti 3 mėnesiams. Ši teismo nutartis per 20 dienų gali būti skundžiama Kauno apygardos teismui.

15min.lt žiniomis, prieš priimant sprendimą dėl kardomosios priemonės M.Šerpenskiui, vaikinas buvo apklaustas. Alytaus rajono apylinkės teismo atstovė Vilma Grigaravičienė sakė, kad įtariamasis nužudymu alytiškis į teismą buvo atvežtas trečiadienio rytą.

Buvo išžaginta ir nužudyta

Lietuvos Respublikos prokuratūra patvirtino, kad Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai patikslino įtarimus Alytaus miesto gyventojui Mantui Šerpenskui, kuris buvo sulaikytas tiriant 19-metės varėniškės nužudymo aplinkybes.

Alytiškiui trečiadienį pateikti įtarimai dėl neteisėto laisvės atėmimo, išžaginimo ir nužudymo. Prokurorai kreipėsi į teismą prašydami įtariamajam skirti griežčiausią iš galimų kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams. Alytaus rajono apylinkės teismas šį prokuroro prašymą patenkino.

Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse už šias nusikalstamas veikas numatyta griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki 15 metų.

Neoficialiomis žiniomis, M.Šerpenskas neslepia savo kaltės.

Nusikaltimą padėjo išaiškinti liudininkai

„Atsižvelgiant į tai, kad šio ikiteisminio tyrimo metu teisėsaugos pareigūnai privalės atlikti dar daug įvairių procesinių veiksmų, tokių kaip, pavyzdžiui, atpažinimo procedūros, žiniasklaidos ir visuomenės prašoma supratingai vertinti tyrėjų galimybes skelbti viešai tam tikrus ikiteisminio tyrimo duomenis, atvaizdus bei geranoriškai suprasti teisėsaugos poreikį nesudaryti galimybių tyrime nedalyvaujantiems asmenims filmuoti bei fotografuoti įtariamąjį“, – skelbiama prokuratūros pranešime.

Teisėsaugos pareigūnai dėkoja visiems, padėjusiems atskleisti šį visuomenę sukrėtusį nusikaltimą.

Tyrimui vadovaujantis prokuroras Egidijus Palaima pabrėžė, kad be žmonių, tapusių atsitiktiniais nusikaltimo aplinkybių liudininkais, pilietinio sąmoningumo ir atsakingumo, bei be didžiulio, itin profesionaliai savo pareigas atlikusių, Alytaus rajono policijos komisariato tyrėjų darbo, šio nusikaltimo atskleidimas greičiausiai nebūtų įmanomas.

Kūnas rastas užkastas Trakų rajone

Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas antradienio popietę patvirtino, kad, atliekant tyrimą dėl Senosios Varėnos kaimo (Varėnos r.) gyventojos S.Naujūnaitės dingimo ir tikrinant turimą informaciją, naktį iš birželio 10-osios į 11-ąją, Trakų rajone esančiame miško masyve buvo rastas užkastas, kaip įtariama, ieškomos merginos lavonas. Įtariamasis jos nužudymu 20 m. alytiškis buvo sulaikytas.

Senieji Trakai
Senieji Trakai

Neoficialiomis žiniomis, išprievartavimu ir nužudymu įtariamas M.Šerpenskas pats parodė policininkams vietą, kurioje užkasta negyva mergina. Jis policijos buvo sulaikytas pirmadienio pavakarę.

Išėjo pabėgioti ir negrįžo

15min.lt primena, kad gegužės 16 dieną devyniolikmetė mergina, kuri mokėsi Daugų technologijų ir verslo mokykloje, dingo Varėnos rajone, išėjusi pabėgioti. Prieš pat dingimą merginą dar pasiekė jos tėvo skambutis. Vyras nerimavo, kur užtrukusi duktė. Mergina nuramino, kad netrukus bus namuose. Tai buvo paskutiniai dukros žodžiai. Netrukus jos telefonas buvo išjungtas. Dukrai nesugrįžus iki 22 val. sunerimo ir mama. Tačiau į policiją artimieji kreipėsi tik kitą rytą.

Vėliau miestelėnai kalbėjo, kad pravažiuojantis žvejas matęs, kaip merginą kažkoks vaikinas pasiveja ir pasisodina į mašiną „VW Golf“, tačiau to, kad jo akivaizdoje vyksta nusikaltimas – vyras net neįtarė.

Žmonės kėlė įvairiausias versijas. Pavyzdžiui, kad mergina tikriausiai išvežta sekso vergijon į užsienį, mat buvusi labai graži. Kiti kalbėjo, kad ji tikriausiai susipažino su kokiu nors neaiškiu (abejotinos reputacijos) vaikinu iš netoliese esančio narkomanų reabilitacijos centro (kurio kaimynystė lig šiol kelia miestelio gyventojų nepasitenkinimą). Buvo kelta ir versija, kad pro šalį važiavusi išgėrusių vyrukų kompanija sumanė pasinaudoti gražios merginos kūnu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius