-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Alytiškis kontrabandinius rūkalus gabeno automobilio slenksčiuose

Varėnos rinktinės pareigūnams įkliuvo Alytaus rajono gyventojas, kontrabandinius rūkalus iš Baltarusijos gabenęs savo automobilio slenksčiuose.
Paslėptos kontrabandinės cigaretės
Paslėptos kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad antradienį vakare VSAT Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai Eišiškių pasienio kontrolės punkte patikrino iš Baltarusijos į Lietuvą įvažiavusį lengvąjį automobilį Volkswagen Passat.

30 metų Alytaus rajono gyventojo, sėdinčio prie vairo, ir jo mašinos dokumentai buvo tvarkingi. Automobilį pasieniečiai nusprendė patikrinti atidžiau. Jis buvo nugabentas į Purvėnų užkardą.

Čia paaiškėjo, kad mašinoje yra įrengtų slėptuvių. Pasukus automobilio ratus ir šiek tiek atkėlus posparnius, aptikta specialiai padarytų angų. Pro jas į transporto priemonės slenksčius būdavo kišami kontrabandiniai rūkalai.

Iš slenksčiuose esančių ertmių pasieniečiai iš viso ištraukė 512 pakelių cigarečių „Minsk Superslims“, pažymėtų baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Cigaretės laikinai saugomos Varėnos rinktinėje, automobilis – Aleksandro Barausko užkardos aikštelėje.

Dėl kontrabandos alytiškiui pradėta administracinė teisena. Vyrui gresia bauda nuo 5 iki 10 tūkst. litų ir jo mašinos, kuria buvo gabenamas neteisėtas krovinys, konfiskavimas.

Po apklausos kontrabandininką VSAT pareigūnai paleido. Jam įteiktas šaukimas atvykti į Šalčininkų rajono apylinkės teismą, kuriam bus perduota pasieniečių surinkta bylos medžiaga ir kur bus nagrinėjama vyro byla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius