Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytuje sulaikytas 350 tūkst. Lt vertės kontrabandinių cigarečių krovinys

Alytaus policijos pareigūnai sulaikė apie 350 tūkst. litų vertės kontrabandinių cigarečių krovinį. Šių baltarusiškų rūkalų gabenimu į vieną iš Vakarų Europos šalių rūpinęsi Alytaus miesto ir rajono gyventojai cigaretes slėpė baldų plokščių pakuotėmis.
Kontrabandinės cigaretės.
Kontrabandinės cigaretės. / Alytaus aps. VPK nuotr.

Antradienį, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Alytaus aps. VPK) Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, tikrindami informaciją, Alytaus rajone, Ilgų kaime esančiame pastatų komplekse, sulaikė asmenis, kurie iš angaro į krovininį automobilį „Scania“ su puspriekabe krovė įvairių rūšių cigaretes, pažymėtas Baltarusijos banderolėmis.

Kontrabandinės cigaretės buvo slepiamos legaliame krovinyje, tarp baldų plokščių pakuočių, imituojant tikrojo krovinio pakuotes. Krovinys turėjo būti nugabentas į vieną iš Vakarų Europos šalių.

Įvykio vietoje teisėsaugininkai sučiupo keturis Alytaus mieste ir rajone bei Prienuose gyvenančius vyrus. Sulaikytieji ir krovinys pristatyti į Alytaus aps. VPK.

Iš viso aptikta ir paimta apie 43 tūkst. pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Šio krovinio vertė  apie 350 tūkst. litų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis visi keturi asmenys sulaikyti ir uždaryti į Alytaus aps. VPK Areštinę.

Už šią veiklą Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse numatyta bausmė – bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų. Tyrimas tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius