Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 11 /16:43

Andrius Ūsas pareigūnams buvo prasitaręs, kaip dėl 50 litų apgaudinėdavo Laimutę Stankūnaitę

Ikiteisminio tyrimo metu tris sykius apklaustas Andrius Ūsas ne tik tikindavo, kad niekuomet nėra sumokėjęs už Laimutės Stankūnaitės nuomojamą būstą. Atvirkščiai – A.Ūsas tyrėjams prasitarė, kad iš gaunamų nuompinigių kas mėnesį apie 50 litų pasilikdavo sau, kad kompensuotų ankstesnio nuomininko – skurstančio studento, paliktą skolą.
Laimutė Stankūnaitė
Laimutė Stankūnaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ketvirtadienio popietę didžiąją pedofilijos bylą nagrinėjančiame teisme buvo pagarsinta ir trijų kaltinamojo apklausų medžiaga.

Andrių Ūsą pareigūnai yra spėję išsamiai apklausti 2009 m. rugsėjo, spalio ir gruodžio mėnesiais.

A.Ūsas tyrėjams yra pasakojęs, kad su Laimute Stankūnaite susipažino 2006 metų rudenį, kai ji kreipėsi į tuometinio Seimo nario Viktoro Muntiano biurą. A.Ūsas buvo V.Muntiano padėjėjas, L.Stankūnaitei jis padėdavo kovoti teismuose prieš Drąsių Kedį dėl mažametės dukters.

A.Ūsas apklausų metu neslėpdavo, kad jo pagalba jaunutei motinai susidėdavo ne vien iš teisinių patarimų. Jis rūpinosi, kad L.Stankūnaitė turėtų darbo, padėjo išsinuomoti būstą. A.Ūsas turėjo vieną pažįstamą, kuris nuomodavo butą Kaune, M.Gimbutienės gatvėje.

„Ar teko mokėti už butą, kuriame gyveno Stankūnaitė?“, – vienos apklausos metu pareigūnai tiesiai šviesiai pasiteiravo A.Ūso.

Jis atsakė, kad ne.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./TV laidos „Valanda su Rūta“ akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./A.Ūsas TV laidoje „Valanda su Rūta“

Tačiau nenuslėpė ir neįtikėtinos istorijos.

Pasirodo, tame A.Ūso pažįstamojo bute prieš L.Stankūnaitę gyvendavo kažkoks skurstantis studentas, kurį buvo atvedęs irgi A.Ūsas. Studentas išėjo palikęs 1 200 litų skolą. Nenorėdamas skriausti savo bičiulio buto savininko, A.Ūsas šią skolą padengė.

Kai nuo 2008 m. tame bute apsigyveno L.Stankūnaitė, A.Ūsas esą tarpininkaudavo, kad tinkamai būtų sumokama už nuomą ir komunalines paslaugas.

Per apklausas A.Ūsas pareigūnams prisipažino, kad imdavo iš L.Stankūnaitės daugiau pinigų, nei priklausė: „Man likdavo 50 litų nuo buto nuomos. Stankūnaitė apie tai nežinodavo. Tokiu būdu aš sumažindavau studento įsiskolinimą.“

15min.lt pateikia svarbesnius per apklausas A.Ūsui pareigūnų užduotus klausimus ir įtariamojo atsakymus į juos. Beje, įtariamasis, bendraudamas su policininkais ir prokurorais, buvo suformulavęs tokią savo principinę poziciją: „Nusikaltimų, kuriais esu įtariamas, tikrai nepadariau. Tai kategoriškai neigiu.“

– Ar pažįstate Aidą? Jei taip, kokie jūsų santykiai?

– Pažįstu Aidą Venckų. Kitų asmenų, vardu Aidas, nėra.

– Ar esate davęs pinigų Stankūnaitei, jei taip, kada ir už ką?

– Tikrai niekada nesu davęs pinigų Laimutei Stankūnaitei. Tik kartą esu paskolinęs jai kelis šimtus litų.

– Ar dažnai matydavote mažametę?

– Aš ją matydavau retai.

– Ar esate likęs vienas su mergaite?

– Su mergaite niekada nebūdavau likęs vienas. Visada, kai ją matydavau, ji būdavo su Stankūnaite.

– Ar mergaitė yra mačiusi jus be rūbų?

– 100 procentų ne!

– Ar maudėtės kartu vonioje?

– Ne.

– Ar ant jūsų kūno yra apgamų, odos defektų? Jei taip, taip kur ir kokių? (Onkologė Laima Bloznelytė yra viešai pasakojusi apie ryškią vyndėmę intymioje vietoje – aut. past.)

– Neturiu jokių defektų! Yra tik randas ant krūtinės, likęs po operacijos.

– Ar esat kažką dovanojęs mergaitėms?

– Neatsimenu. Gal krikštynų dieną saldainių rinkinį ar „Kinder“ siurprizą namuku...

– Ar lankėtės motelyje „Baltosios burės“?

– Niekada nesu buvęs. Ir jokie jo darbuotojai nėra mano pažįstami.

– Ar esate buvęs kelionėse į tokias šalis, kaip Laosas, Tailandas?

– Ne.

– Kodėl, jūsų nuomone, jūs kaltinamas vaikų išnaudojimu?

– Nes padėjau Laimutei Stankūnaitei civilinėje byloje dėl vaiko gyvenamosios vietos nustatymo. Kedys yra labai kerštingas, pilnas neapykantos visiems, priimantiems sprendimus jo nenaudai. Ne kartą esu išgirdęs jo grasinimus. Jis man yra sakęs, kad aš ne tai šeimai perbėgau kelią. Kad būsiu pakastas...

D.Kedys pasiekė savo tikslą

Ketvirtadienį teisme pagarsinti ir kelių Drąsiaus Kedžio apklausų duomenys. 2008 m. lapkričio 30 dieną Kaune apklaustas mažametės tėvas pasakojo, kad tų pačių metų kovą teismas sostinėje nutartimi patvirtino jo taikos sutartį su L.Stankūnaite, pagal kurią vaiko gyvenamoji vieta nustatyta su tėvu, o motinai leista reguliariai su dukra susitikinėti.

D.Kedys pareigūnams pranešė, kad L.Stankūnaitė Kaune gyvena R.Kalantos gatvėje.

Pastarąjį sykį mergaitė su mama buvo lapkričio 21-23 dienomis.

„Šiomis dienomis dukra man pradėjo pasakoti, kad kai ji būna pas mamą, tai ateina kažkoks Frančeskas ar tai Andrius ir prie jos priekabiauja. Teigia, kad visi guli lovoje, ir tada tas vyras liepia jai jį laižyti,“ – pareigūnus tikino D.Kedys.

Gruodžio 19 d. surengtos D.Kedžio apklausos metu mažametės tėvas nurodė, kad gruodžio 17 d. Vaiko kambaryje mergaitė patvirtino, kad Andrius Ūsas ją laižė, ir kad tai vyko jos motinos akivaizdoje. „Kol vyksta tyrimas, aš noriu apriboti Stankūnaitės pasimatymus su dukra, kad dukrai nebūtų daroma įtaka. Todėl prašau išduoti man pažymą, kad yra atliekamas ikiteisminis tyrimas“, – taip pareiškęs D.Kedys netrukus gavo, ko prašė.

Dėl garsiosios pažymos, kurioje iš esmės tiesmukai nurodoma apie mergaitės tvirkinimą, ją lengva ranka išdavę pareigūnai dabar yra teisiami Panevėžyje. Vieną jų – tyrėją Rasą Kairienę, pedofilijos bylą nagrinėjantis sostinės teismas apklausė šio ketvirtadienio rytinio posėdžio metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius