Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Angelo sargo skulptūrėle apdovanota šiaulietė Jelena Bogužienė

Angelo sargo skulptūrėlė įteikta šiaulietei Jelenai Bogužienei, kuri pareigūnams padėjo sulaikyti vyrą, pateikusį suklastotą dokumentą ir išsimokėtinai norėjusį įsigyti du prabangius telefonus.
Jelena Bogužienė
Jelena Bogužienė / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Rugpjūčio 28 dieną  šiaulietė Jelena Bogužienė buvo pakviesta apsilankyti Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate.

Tą dieną už pagalbą policijai ir pilietiškumą  Šiaulių apskrities policijos viršininkas Rimantas Bobinas ir Šiaulių miesto policijos komisariato vadovas Rimvydas Šlekys jai įteikė teisėsaugininkų įsteigtą Angelo sargo statulėlę,  už tai, kad demaskavo ir policijai padėjo sulaikyti dokumentų klastojimu įtariamą 31-nerių metų šiaulietį R.L.

Įtariamąjį reikėjo imti gudrumu. Vadovė nedelsiant susisiekė su policija ir pranešė apie įtartiną klientą.

UAB „Omnitel“ konsultantė Jelena Bogužienė su įtariamuoju susitiko darbo vietoje, salone įsikūrusiame PC „Saulės miestas“.

Rugsėjo 21 d. apie 14 val. R.L. pabandė įsigyti du prabangius telefonus – „Samsung Galaxy S5“ ir  „Samsung Galaxy S4“, kurių bendra vertė 3848 litai.

Darbuotojai jis padavė asmens tapatybės kortelę, ir laukė kol bus pradėti pildyti dokumentai. Konsultantė žvilgtelėjusį į asmens dokumentą iškart suabejojo ar jis tikras. Nieko nesakiusi, pirkėjui nematant, vidiniu ryšiu apie pranešė savo vadovei.

Tada jau įtariamąjį reikėjo imti gudrumu. Vadovė nedelsiant susisiekė su policija ir pranešė apie įtartiną klientą. Jelena su pirkėju toliau kalbėjo, „tempė“ laiką. R.L., matyt kažką pajuto ir pasakė, kad jam reikia nueiti iki automobilio.

Bet jau buvo vėlu. Tik pasišalinęs iš salono jis policijos darbuotojų buvo sulaikytas. Šiaulių miesto policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumentų klastojimo. Sučiuptą įtariamąjį teismas leido suimti.

Aštuonis kartus už vagystes ir plėšimus jau teistam įtariamajam, matyt teks vėl ragauti valdišką duoną.

Šiaulių apskrities policija dėkoja Jelenai už pilietiškumą ir pagalbą, tai puikus pavyzdys, kaip reikia elgtis ir nepasimesti tokiose situacijose. Ji nusikaltėlį pričiupo labai protingai, apdairiai, įvertindama situaciją ir riziką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius