Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijoje nuteistas pagyvenusį vyrą kankinęs Lietuvos pilietis

Anglijoje 10 metų laisvės atėmimo bausme buvo nuteistas pagyvenusį kaimyną kankinęs 24 metų Lietuvos pilietis, rašo dienraščio „Daily Mail“ interneto svetainė.
Anglijos policija
Anglijos policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Jevgenijus Kizajevas 62 metų buvusį inžinierių Neilą Varley (Nylą Varlį) praėjusį vasarį jo bute Hulo mieste, Jorkšyro grafystėje laikė 6 dienas grasindamas nušauti. Jaunuolis pririšo N.Varley prie kedės, užrišo akis ir užkimšo burną.

Lietuvis siekė išreikalauti vyro banko kortelių duomenis. Kankintojas taip pat privertė vyrą pasirašyti du čekius po 5 tūkst. svarų

Vyras buvo išgelbėtas tuomet, kai kaimynė pranešė mačiusi J.Kizajevą, įeinantį į N.Varley namus. Be to, ji pastebėjo, kad nėra rakto namo duryse, nors pagyvenęs vyras raktą dažniausiai ten palikdavo.

Rasta auka buvo nusilpusi nuo maisto ir vandens trūkumo, be to jam sutriko kepenų funkcija. Po kankynių N.Varley turėjo 18 dienų praleisti ligoninėje.

Teismo metu paaiškėjo, kad J.Kizajevas valgydavo parduodamą išsineštinai maistą priešais surištą vyrą ir tik kartais duodavo jam atsigerti arbatos. Vieną kartą kankintojas pasiūlė anglui maisto iš mikrobangų krosnelės, tačiau šis buvo per daug nusilpęs, kad valgytų.

Policijos pareigūnai kankintoją nustatė, kuomet šis pasinaudojo N.Varley banko kortele apmokėti mobiliojo telefono sąskaitą ir pasiimti grynųjų pinigų. Iš vieno čekio pinigus lietuvis pervedė į savo sąskaitą, iš kito – į savo brolio.

Pats J.Kizajevas prisipažino padaręs nusikaltimą. Bus sprendžiama, ar jis turės bausmę atlikti Anglijoje ar bus perduotas Lietuvos pareigūnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius