Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Anykščių rajono policininkai su keturkoju pagalbininku Ūku pričiupo kaukėtus plėšikus

Anykščiuose policijos pareigūnai, pasitelkę į pagalbą ekspertą bei kinologą su šunimi Ūku, operatyviai nustatė ir sulaikė plėšimą įvykdžiusius asmenis.
Policijos tarnybinis šuo Ūkas
Policijos tarnybinis šuo Ūkas / Anykščių r. PK nuotr.

Vasario 22 d. vakare Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Anykščių rajono policijos komisariato operatyvinės grupės pareigūnai gavo pranešimą apie plėšimą Levaniškių kaime (Anykščių r. sav., Traupio sen.).

Pareigūnai, nuvykę į įvykio vietą, rado sumuštą namo savininką B.R., gimusį 1940 m.

Nukentėjusysis paaiškino, kad apie 21 val. išgirdo beldimąsi į duris, o jas atrakinus, į namus įsibrovė du kaukėti vyrai, kurie vyriškį mušė ir grasindami reikalavo pinigų, pagrobė 250 litų.

Anykščių rajono policijos komisariato pareigūnai šiam sunkiam nusikaltimui tirti pasitelkė ekspertą bei kinologą su šunimi Ūku, operatyviai ėmėsi kitų tyrimo veiksmų, kurių dėka, surinkę pakankamai duomenų, pareigūnai nustatė ir sulaikė įtariamuosius: M.P. gimusį 1996 m., A.B. gimusį 1990 m., ir P.J. gimusį 1997 m.

Sulaikytieji, kaip įtariama, nusikalstamą veiką vykdę būdami neblaivūs, yra Traupio seniūnijos gyventojai, du iš jų – A.B. ir P.J. ankščiau teisti.

Įtariamųjų namuose buvo atliktos kratos, rasta kitų įkalčių.

Šiems asmenims pareikšti įtarimai dėl nusikaltimo, numatyto Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d., įvykdžius plėšimą, įsibraunant į gyvenamąsias patalpas.

Vasario 26 d. sulaikytam A.B., Anykščių rajono apylinkės teismas paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams, kitiems įtariamiesiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės, pažymima Utenos apskrities VPK atstovų trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius