Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apeliacinis teismas atmetė Eglės Kusaitės prašymą terorizmo bylą nagrinėti viešai

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė terorizmu kaltinamos Eglės Kusaitės ir jos gynėjo skundus dėl Vilniaus apygardos teismo nutarčių, tačiau pabrėžė, kad prašymas dėl viešo teismo proceso galės būti dar kartą pateiktas bylą nagrinėjančiam teismui.
Eglės Kusaitės byla
Eglės Kusaitės byla / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tokią nutartį teismas priėmė nustatęs, kad visos skunduose minimos parengiamajame posėdyje arba bylos atidavimo teismui stadijose priimtos pirmosios instancijos teismo nutartys pagal Baudžiamojo proceso kodeksą negali būti skundžiamos.

Tuo pačiu Apeliacinis teismas pabrėžė, kad teisiamajame posėdyje nagrinėjant E. Kusaitės bylą galės būti reiškiami analogiški prašymai (taip pat ir dėl viešo teismo proceso), į kuriuos, išklausius suinteresuotų pusių, turės būti atsakyta motyvuotomis teismo išvadomis.

Skunduose Lietuvos apeliaciniam teismui kaltinamoji E. Kusaitė ir jos gynėjas teigė, kad Vilniaus apygardos teismo 2010 m. gruodžio 23 d. priimtos protokolinės nutartys yra neteisėtos ir nepagrįstos, todėl jas reikia naikinti. Pareiškėjai teigia, kad šie klausimai turėjo būti išspręsti skundžiamomis nutartimis, kitaip pažeidžiama kaltinamosios teisė į gynybą, nešališką ir objektyvų baudžiamosios bylos ištyrimą ir išnagrinėjimą ir pan.

Primename, kad Vilniaus apygardos teismas atmetė prašymus bylą nagrinėti viešame teismo posėdyje, grąžinti baudžiamąją bylą prokurorui ikiteisminio tyrimo papildymui, iškviesti naujus liudytojus, išreikalauti bei prijungti prie bylos naujus duomenis bei sujungti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinama E. Kusaitė, su baudžiamąja byla, kurioje kaltinami A. M. ir A. M.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius