-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Apie 20 milijonų iš Veličkienės prisiteisę verslininkai nesustojo – pareikalavo ir palūkanų!

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį paskelbė papildomą sprendimą garsios milijonierės skolų byloje.
Nijolė Veličkienė.
Nijolė Veličkienė / TV3 nuotr.
Temos: 2 Verslas Palūkanos

Kaip jau pasakojo 15min.lt, šveicarų ir prancūzų kompanijos iš Nijolės Veličkienės bei jos valdytų firmų liepą prisiteisė apie 6,6 milijono JAV dolerių.

Po šio teismo verdikto nesustojo nė viena šalis: N.Veličkienės pusė pateikė skundą Lietuvos apeliaciniam teismui, mat nesutinka mokėti nė cento.

Savo ruožtu užsienio verslininkai, tarsi pajutę pinigų kvapą, nutarė nepraleisti progos gauti ir palūkanų.

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismo teisėjas Dainius Rinkevičius paskelbė, kad Šveicarijos įmonės „Mayer & Cie AG” prašymas dėl palūkanų priteisimo tenkintinas. Tuo tarpu Prancūzijos įmonei „Compagnie Industrielle de Peleteries“ buvo atsakyta neigiamai.

Šios dienos posėdyje abiem ieškovams atstovavęs advokatas Vitoldas Kumpa portalui 15min.lt paaiškino, jog dalis palūkanų už milijoninę skolą buvo priteista jau ankstesniuoju teismo sprendimu. Tačiau ligi šiol į ieškinio sumą nebuvo įtrauktos palūkanos, kurios susidaro nuo civilinės bylos iškėlimo 2004-ųjų lapkritį iki teismo sprendimo visiško įvykdymo (kada tai įvyks – neprognozuojama).

„Mayer & Cie AG” atstovai nuo pat pradžių kantriai prašė priteisti ir šias pastarojo laikotarpio palūkanas – 5 proc. už kiekvienus metus.

Prancūzų „Compagnie Industrielle de Peleteries“ atstovai šiuo klausimu kreiptis į teismą susizgribo tik pačioje bylos nagrinėjimo pabaigoje.

Galbūt todėl, kaip minėta, teismas nutarė patenkinti tik šveicarų prašymą.

Kompanijai „Mayer & Cie AG” teismas yra priteisęs iš N.Veličkienės bei jos įmonių 4 mln. 778 tūkst. JAV dolerių skolos bei 600 tūkst. JAV dolerių palūkanų. 5 proc. nuo tokios sumos – beveik 269 tūkst. JAV dolerių, per penkerius metus jau susidarė bent 1,3 milijono dolerių (šios dienos kursu – per 3,13 milijono litų).

Palūkanos, kurių kol kas nepavyko prisiteisti prancūzams, gerokai kuklesnės, mat jiems priklausanti suma viršija „tik“ 0,5 milijono JAV dolerių.

Šios dienos teismo sprendimas per 20 dienų gali būti apskųstas aukštesnės instancijos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius