Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie pedofilą „Aidą“ viešai samprotavusi Rūta Gajauskaitė nuteista Vaido Milinio apšmeižimo byloje

Apie trečiąjį pedofilą „Aidą“ viešai samprotavusi Atkuriamojo Seimo deputatė Rūta Gajauskaitė ir leidėjas Aurimas Drižius, atsidūrę teisiamųjų suole dėl vaikino šmeižto po mirties, sulaukė skirtingo verdikto: žurnalistas išteisintas, o kriminologė – pripažinta kalta.
Rūta Gajauskaitė
Rūta Gajauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Garliava

Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo ir ketvirtadienio popietę paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl mirusiojo paniekinimo – Kauno apygardos teismo teisėjo Alberto Milinio įsūnio Vaido Milinio apšmeižimo po jo mirties.

Teisėjos Rasos Paužaitės vertinimu, leidėjas Aurimas Drižius nepadarė nusikalstamos veikos, dėl kurios buvo kaltinamas.

Tačiau Atkuriamojo Seimo deputatė Rūta Gajauskaitė nuosprendžiu pripažinta kalta, jai skirta 5 200 litų bauda. Teismas taip pat iš dalies tenkino nukentėjusiųjų civilinį ieškinį ir įpareigojo R.Gajauskaitę sumokėti iš viso 10 500 litų Milinių šeimai neturtinei žalai atlyginti. 

Kaip žinoma, Drąsius Kedys dėl mažametės prievartavimo kaltino „tris pedofilus“ – išteisintąjį Andrių Ūsą, nušautąjį teisėją Joną Furmanavičių ir mistinį „Aidą“.

Buvusio Kauno apygardos teismo teisėjo Alberto Milinio įsūnis Vaidas Milinis Kauno rajone rastas nušautas 2010 m. gruodžio 11 d.

Vaikino motina Marija Milinienė pasiskundė, kad kriminologė R.Gajauskaitė žiniasklaidoje skelbė šmeižikišką informaciją, esą velionis Vaidas ir galėjo būti „trečiasis pedofilas Aidas“.

Ketvirtadienį po nuosprendžio paskelbimo nuteistoji žurnalistams sakė, kad jokio šmeižto apie V.Milinį nepaskelbė. „Aš tik sakiau, kad reikia duoti vaikui nuotraukėlę, ir arba atpažins, arba ne“, – R.Gajauskaitė aiškino, kad tik siūlė su mergaitės pagalba atlikti bandymą, kuris paneigtų Vaido sąsajas su pedofilijos istorija. 

Kartu su buvusia Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputate į kaltinamųjų suolą šioje byloje buvo pasodintas „Laisvo laikraščio“ leidėjas A.Drižius.

Redaktorius nenuteistas, nes teismui pritrūko įrodymų, kad jis sąmoningai siekė paskleisti tikrovės neatitinkančią informaciją, juolab šio R.Gajauskaitės straipsnio A.Drižius prieš publikavimą esą net neskaitė.

Leidėjas ir kriminologė šioje byloje jiems pareikštus kaltinimus dėl mirusiojo paniekinimo visą laiką neigė.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas viešai paskleidė apie mirusįjį melagingus prasimanymus, galinčius nulemti žmonių panieką ar pakirsti pagarbą jo atminimui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu. Bylą kuruojantis prokuroras teismo prašė pripažinti kaltais abu teisiamuosius ir skirti jiems vienodas 6 500 litų baudas.

Šiandienis teisėjos R.Paužaitės nuosprendis dar neįsiteisėjo, per 20 dienų tiek prokuratūra, tiek nuteistoji gali skųsti jį apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius