-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Aplinkosaugininkams Kelmės rajone įkliuvo medžioklės taisyklių nesilaikęs Kelmės rajono gyventojas

Praėjusią savaitę Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, kartu su Kelmės rajono aplinkos apsaugos agentūros specialistais, bei neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais surengė reidą siekiant užtikrinti medžioklės taisyklių reikalavimų laikymąsi.
Medžiotojas
Medžiotojas / 123RF nuotr.

Apie 22 val. Kelmės rajone prie Karklėnalių kaimo pastebėtas įtartinai medžiojantis pilietis. Netrukus aplinkos apsaugos inspektoriai pastebėjo kaip medžiotojas, išlipęs iš bokštelio ir eidamas link pastatyto automobilio, ėmė šviesti į gretimas palaukes, vėliau šis pilietis buvo sulaikytas „Mitsubishi“ markės visureigyje, greta jo, ant priekinio kilimėlio, matėsi graižtvinio medžioklinio šautuvo šovinys, o ant galinės sėdynės, tarp dviejų priekinių sėdynių, matėsi numestas graižtvinis medžioklinis šautuvas „Winchester“, kurio lizde buvo šovinys, bei dėtuvėje dar vienas.

Atidžiau apžiūrėjus automobilį buvo rastas sumedžiotas didžiosios anties patinas, kurį medžiotojas sumedžiojo prieš sėsdamas tykoti į bokštelį mažo kalibro graižtvinių šautuvu „TOZ“.

Paprašius medžiotojo pateikti medžioklės lapą jis teigė, kad jis pas vadovą kitoje miško pusėje, vėliau pateikė negaliojantį medžioklės lapą, bei prisipažino, kad medžioklės vadovo nėra.

Kelmės rajono Pašilės medžiotojų būrelio medžiotojui J.J. surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, bus paskirta administracinė nuobauda medžioti teisės atėmimą nuo vienerių iki trejų metų, bei konfiskuoti abu graižtviniai medžiokliniai šautuvai, taip pat teks atlyginti ir žalą už neteisėtai sumedžiotą didžiosios anties patiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius