-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Apsimelavusi moldavė Vokietijos nepasiekė

Vilniuje pasieniečiai sulaikė Moldovos pilietę, kuri, kaip paaiškėjo, melavo pateikdama prašymą vizai gauti.
Norintiems į Kanadą vykti be vizų, nuo sausio 1 dienos reikia turėti biometrinį pasą.
Viza / Photos.com

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad ketvirtadienį VSAT Vilniaus rinktinės Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pareigūnai sostinės autobusų stotyje patikrinti sustabdė moterį, ketinusią vykti į Vokietiją. Šioje šalyje ji neva ketino su giminaičiu įsigyti automobilių.

60 metų keliautojos pateiktas Moldovos pilietės pasas ir jame įklijuota Šengeno viza VSAT pareigūnams įtarimų nesukėlė, tačiau pasieniečiai informaciją apie vizų išdavimo aplinkybes patikrino turimose duomenų bazėse.

Nustatyta, kad moteris, pateikdama būtinus duomenis vizai gauti, melavo ir nurodė, jog Lietuva yra galutinis jos kelionės tikslas. Moldavė esą planavo aplankyti čia gyvenančius draugus bei giminaičius.

Paaiškėjus, kad užsienietė nurodė neteisingą informaciją, VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai anuliavo jos turėtą vizą bei surašė įpareigojimą išvykti iš Šengeno zonos.

Nelegalios migracijos prevenciją ir kontrolę vykdantys pasieniečiai labai dažnai išaiškina tokius „automobilių pirkėjus“.

Pastebima, kad tokie keliautojai iš anksto planuoja Lietuvoje neužsibūti, tačiau vengia kreiptis į kitų šalių ambasadas žinodami, kad ten bus detaliai tikrinami jų kelionės tikslas ir priežastys.

Pasitaiko atvejų, kuomet užsieniečių vizomis rūpinasi įvairūs tarpininkai ir kelionių agentūros užsienio šalyse. Jų darbuotojai pildo anketas vizai gauti ir už tai ima papildomą atlygį. Tuomet neteisingus duomenis pateikiantiems užsieniečiams už trokštamą Šengeno vizą tenka pakloti net iki 500 JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius