Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ar nužudymu įtariamas Paulius Rastenis šeštadienį blaškėsi Dvarčionyse? Policija to nepaneigė

Šiuo metu neabejotinai ieškomiausias įtariamasis Paulius Rastenis vis dar, jei galima taip pasakyti, mėgaujasi laisve. Slaptais metodais dirbantys policijos sekliai praėjusį savaitgalį neišvengė viešumo, kuomet keletą valandų būta didžiulio sujudimo Dvarčionyse Vilniaus pakraštyje. „Paieškos buvo nevaisingos“ – pripažino aukštas tyrimui vadovaujantis pareigūnas. Kitaip tariant, to, kad Dvarčionyse buvo pastebėtas būtent P.Rastenis, kol kas negalima nei patvirtinti, nei paneigti.
Pauliaus Rastenio paieška Dvarčionyse
Pauliaus Rastenio paieška Dvarčionyse apčiuopiamo rezultato nedavė / Įvykio liudininkės Jolantos ir Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Savaitgalį 15min pasakojo, kaip didelės pareigūnų pajėgos su tarnybiniu šunimi Dvarčionyse aktyviai ieškojo vilniečio Pauliaus Rastenio.

Šis 33 metų vilnietis nuo vasario 13 d. įtariamas nužudymu, kai sostinės Žirmūnų rajone įvyko jo kruvinas konfliktas su „Volvo“ salone pietavusiais, bet automobilį esą ne vietoje pasistačiusiais vyrais.

Nors grumtynių metu P.Rastenis neteko ir striukės, ir automobilio, taip pat konspiracijos sumetimais nebegali naudotis savo mobiliuoju, nuo lemtingo pirmadienio jis yra dingęs kaip į vandenį.

Sąlyginai ramu buvo iki pat šeštadienio – penktą paieškų dieną policija sulaukė pareigūnus labai sudominusio ir kaipmat ant kojų sukėlusio skambučio.

Vasario 18 d. po vidurdienio, 12.53 val., gautas vieno gyventojo pranešimas, kad Vilniuje, Keramikų g., jis prieš 5 minutes matė ieškomą Paulių Rastenį.

Įvykio liudininko Edvardo nuotr./Įtariamojo paieška
Įvykio liudininko Edvardo nuotr./Įtariamojo paieška

Informacija apie sujudimą sostinės pakraštyje operatyviai buvo paskelbta ir Lietuvos policijos „Facebook“ profilyje: „Gavus pranešimą apie Dvarčionyse pastebėtą panašų jaunuolį, gausios sostinės policijos pajėgos ieško įtariamo Pauliaus Rastenio (gimusio 1983 m.).

Pastebėję šį asmenį, prašome kreiptis tel. (8 5) 271 6007, arba skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112. Pasidalinkite su draugais ir padėkite policijai.“

Skambutis buvo rimtas

Minėtos žmogžudystės tyrimą atlieka ir įtariamojo paieškoms diriguoja Vilniaus apskrities Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdyba.

Vilniaus apskrities policijos nuotr./Paulius Rastenis
Vilniaus apskrities policijos nuotr./Paulius Rastenis

Jos viršininkas Paulius Kliukas pirmadienį 15min sakė, kad pilietiško vilniečio skambutį iki šiol vertina kaip rimtą signalą ir yra už jį dėkingas. Bandymo pajuokauti su pareigūnais ar tiesiog patikrinti jų budrumo šis pranešimas nepriminė.

„Pirmiausia, tai nebuvo anonimo skambutis. Žmogus pasakė vardą ir pavardę, įvykio vietoje sulaukė policijos patrulių, parodė, kokia kryptimi judėjo įtariamasis“, – pasakojo P.Kliukas.

Dvarčionių gyventojai matė bent penkis pareigūnų ekipažus, zujančius po apylinkes, tikrinančius vieną daugiabutį ties Dvarčionių g. ir Puodžių g. sankirta, miškelius, kitus objektus.

Policija pasitelkė ir kinologą su šunimi.

Keistuolis iš Lentvario niekuo dėtas

Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos vadovas apibendrino, kad tikslinė šeštadienio popietę Dvarčionyse vykusi įtariamojo paieška buvo nevaisinga. Vietos gyventojai viešose vietose matė, kaip pareigūnai tikrino kelis asmenis. Tačiau nė vienas iš jų nebuvo konkrečiai tas, kuris pranešėjui priminė P.Rastenį. Kitaip tariant, ar policiją informavęs žmogus išties matė ieškomą įtariamąjį, ar tik į jį panašų asmenį, šiuo atveju belieka tik spėlioti.

Ar policiją informavęs žmogus išties matė ieškomą įtariamąjį, ar tik į jį panašų asmenį, šiuo atveju belieka tik spėlioti.

Dvarčionių bendruomenės feisbuke P.Rastenio paieškų įkarštyje buvo minimas keistuolis, kuris „iš Lentvario, basas laksto, prie žmonių kabinėjasi ir prašo namo jį nuvežti“, tačiau šis vyras su įtariamuoju neturėjo nieko bendro.

Viršininkas P.Kliukas pabrėžė, kad įtariamasis ieškomas ne tik taip ir tada, kai apie pastebėtus įtartinus asmenis pareigūnams praneša gyventojai. Sekliai nuolat dirba ir savais, dažniausiai neviešais metodais. Paieškos zona neapsiriboja vien Vilniuje ir sostinės prieigomis.

„Vyksta intensyvios paieškos, jos yra paskelbtos respublikiniu mastu“, – pažymėjo 15min pašnekovas.

Apie tai, ar policijos detektyvų žvilgsnis krypsta ir į užsienio valstybes, P.Kliukas sakė kol kas komentuoti nenorintis.

Našlaičiais liko du vaikai

Kaip skelbta anksčiau, vasario 13 d., per pietus, 12 val. 30 min., Vilniuje, Žirmūnų g., namo kieme, per konfliktą vyriškis peiliu sužalojo kitus vyriškius: vieną, gimusį 1984 m. (durtinės žaizdos krūtinėje ir klube), ir kitą, gimusį 1989 m. (durtinės žaizdos nugaroje), kurie dėl sužalojimų paguldyti į ligoninę.

Teigiama, kad su „Toyota“ automobiliu į kiemą atvykęs P.Rastenis su vaikinais iš pradžių apsižodžiavo, o tada pripurškė į „Volvo“ saloną ašarinių dujų. Kai vaikinai iššoko iš mašinos ir pabandė užpuoliką sutramdyti, pastarasis ėmė švaistytis peiliu. Vienam sužeistajam pavyko nuplėšti nuo įtariamojo striukę, tačiau pastarasis pabėgo ir pasislėpė.

Tą pačią dieną 13 val. 55 min. vyriškis (g. 1984 m.) ligoninėje mirė, našlaičiais liko du mažamečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius