Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ardant „Audi A6“ kontrabandos slėptuvę muitininkams pravertė kirvis

Ketvirtadienį Vilniaus teritorinės muitinės Raigardo kelio posto muitininkai vieną po kito ardė kontrabandininkų automobilius. Atrasti ir išimti nelegaliai vežtas cigaretes pareigūnams padėjo ir patirtis, ir laiko patikrinti darbo įrankiai.
Sulaikytos kontrabandos slėptuvė
Sulaikytos kontrabandos slėptuvė / Muitinės nuotr.

Tiek spalio 20-osios rytą į pasienio postą „Audi A6“ atvykęs lietuvis A. G., tiek vėlų vakarą „Alfa Romeo“ atvairavęs baltarusis A. Y. muitinės pareigūnams veiksmu ir žodžiu deklaravo savo lengvuosiuose automobiliuose nevežantys prekių, už kurias jiems galėtų būti apskaičiuoti mokesčiai ar kurioms būtų taikomi draudimai ir apribojimai.

Atlikus muitinį patikrinimą, abiejose transporto priemonėse rasta baltarusiškų cigarečių. Muitininkai pripažįsta, kad „Audi“ bagažinės dugne buvusi speciali slėptuvė buvo įrengta išties gudriai, ir ją aptikti padėjo tik didelė muitinį tikrinimą atlikusio pareigūno patirtis.

Aptikus slėptuvę ir įsitikinus, kad joje tikrai sudėtos kontrabandinės cigaretės, į pagalbą pasitelktas gerai žinomas įrankis – kirvis, kuris, piliečiui atsisakius nurodyti kaip įmanoma paprastai ištraukti cigaretes, pareigūnams padėjo sutaupyti daug brangaus laiko. Dugne buvo tvarkingai sudėta apie 900 pakelių įvairių pavadinimų cigarečių.

Kiek vėliau atvykęs „Alfa Romeo“ vairuotojas į Lietuvą bandė įvežti jau didesnį cigarečių kiekį – daugiau kaip 2 200 pakelių. Tačiau jų pergabenimui buvo pasiruošta, taip sakant, vidutiniškai – pareigūnams ilgai netruko nei surasti, nei išimti cigaretes iš pačių įvairiausių slėptuvių: priekinių sparnų, galinio buferio, stogo, galinės panelės, atsarginio rato, sėdynių ir netgi garsiakalbio dėžių.

Bendra sulaikytų cigarečių vertė – beveik 9 tūkst. eurų. Vyrams už kontrabandos gabenimą surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai. Jiems gresia ne tik keliatūkstantinės baudos, bet ir automobilių konfiskavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius