-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Areštinėje atsidūrusiai advokatei prireiks advokato paslaugų

Liepos 13-ąją Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Paieškos skyriaus pareigūnai buvo atsidūrę keblokoje situacijoje. Jiems teko sulaikyti ir į areštinę uždaryti profesinėje srityje gerai pažįstamą žmogų – buvusią prokurorę, vėliau advokato pareigas teikusią Astą Polianskienę.
Areštinė
Areštinė / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

43 metų moters paiešką šių metų birželio pradžioje paskelbė Šiaulių miesto apylinkės teismas, nes ji neatvyko į teismo posėdį, teigiama išplatintame pranešime. A.Polianskienė yra kaltinama, kad versdamasi advokato veikla ir teikdama viešąsias teisines paslaugas netinkamai atliko savo pareigas. 2006 m. lapkritį ji su vienu šiauliečiu sudarė atstovavimo sutartį dėl pareiškimo Šiaulių miesto apylinkės teismui surašymo, paėmė jo automobilio pirkimo ir pardavimo sutarties originalą, paėmė už paslaugą 150 litų, tačiau taip ir neparuošė teismui jokių dokumentų, negrąžino pinigų, paimtų už paslaugą, bei pirkimo ir pardavimo sutarties. Dėl to vyras neteko galimybės ginti savo interesų teisme.

Dėl analogiško A.Polianskienės pareigų neatlikimo nukentėjo ir viena šiaulietė. Už atstovavimą teisme dėl įsiskolinimo už komunalines paslaugas ji advokatei sumokėjo 250 litų, tačiau ši dokumentų teismui taip pat neparuošė ir į teismą nesikreipė. Pinigų, paimtų iš anksto už paslaugą, taip pat negrąžino.

Nors buvusi advokatė puikiai pažįsta teisėtvarkos virtuvę, žino, kokių priemonių imamasi kaltinamajam neatvykus į teismo posėdžius, jų ji nutarė išvengti. Dėl vengimo atvykti į teismo posėdžius jai 2009 metais net du kartus buvo skirta kardomoji priemonė suėmimas. Abu kartus moters buvo pasigailėta ir suėmimas pakeistas namų areštu bei įpareigojimu periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Tačiau trečiąkart, šių metų birželio 19 dieną, A.Polianskienė į teismo posėdį vėl neatvyko. Vėl paskelbta jos paieška.

Policijos pareigūnų ji į savo butą P.Cvirkos gatvėje neįsileisdavo. Kai birželio 13 d. Paieškos skyriaus kriminalistai paskambino į jos duris, bute viešpatavo tyla. Suprask, nieko namuose nėra. Tačiau besislapstančių asmenų paieškos patirtį turinčių pareigūnų apgauti nepavyko. Nors ir nelabai patogu į advokatės butą brautis pro balkoną, tai teko padaryti. Įsiropštę į pirmame aukšte esantį butą, jie ieškomąją rado sėdinčią ant sofos.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius