-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aro“ kovotojai Klaipėdoje suguldė ant asfalto įtariamuosius reketininkus

Du klaipėdiečius turto prievartavimas atvedė už grotų. Įtariamieji siejami su organizuotu nusikalstamumu.
Sulaikymo operacija Klaipėdoje
Sulaikymo operacija Klaipėdoje / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) pareigūnai sulaikė du klaipėdiečius, įtariamus turto prievartavimu. Įtariamieji siejami su organizuotu nusikalstamumu.

1978 ir 1984 metais gimusius klaipėdiečius uostamiesčio KPONTV pareigūnai ir Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai sulaikė rugsėjo pradžioje.

VIDEO: Du klaipėdiečius turto prievartavimas atvedė už grotų

Sulaikytieji buvo uždaryti į Klaipėdos apskrities VPK areštinę, vėliau teismas skyrė jiems griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Asmenims pareikšti įtarimai dėl turto prievartavimo. Įtariama, kad jie reikalavo, jog vienas automobilių remontu besiverčiantis Klaipėdos miesto gyventojas sumokėtų už remonto darbų atlikimo metu neva sugadintą vieno įtariamojo prabangų automobilį „Jaguar“.

Be to, įtariama, kad asmenys, tariamai skolai padengti, pasisavino automobilių remonto meistro darbo įrankius, kuriuos įkeitė Klaipėdos lombarduose.

Įtariamieji gerai žinomi uostamiesčio teisėsaugininkams. 1978 metais gimęs klaipėdietis 2009 metais buvo sulaikytas ir apklaustas byloje dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais.

Įtariamajam buvo taikytos prevencinės poveikio priemonės pagal Lietuvos Respublikos organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą.

Kitą įtariamąjį uostamiesčio teisėsaugininkai buvo sulaikę dar 2008 m. Jis buvo apkaltintas prekyba žmonėmis bei nuteistas 3 m. laisvės atėmimo bausme.

2012 m. asmuo pakeitė pavardę, tačiau ir po to buvo įtariamas vagyste, apklaustas byloje dėl turto prievartavimo, Airijoje nuteistas už sukčiavimą. Jam taip pat buvo taikytos prevencinės poveikio priemonės pagal Lietuvos Respublikos organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą.

Įtariamojo bute pareigūnai aptiko pasisavintų darbo įrankių įkeitimo lombarduose kvitus. Daiktai grąžinti savininkui.

Be to, asmeniui pareikšti įtarimai dėl vagystės ir viešosios tvarkos pažeidimo.

Tyrėjai tikrina versiją dėl įtariamųjų prisidėjimo prie kitų įvykdytų nusikaltimų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).
Baudžiamasis kodeksas už turto prievartavimą numato areštą arba laisvės atėmimą iki 6 metų, pažymima Klaipėdos apskrities VPK atstovų ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius