Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 15 /2015 07 16

Dingusios moters Kuršių mariose paieškos: narai darbą baigia, sraigtasparniu bus ieškoma per naktį

Specialiosios tarnybos sukeltos ant kojų – Kuršių mariose apvirto jachta. Du vyrus žvejams pavyko išgelbėti. Ieškoma laivu plaukusios 61 metų moters.

Remiantis Šilutės rajono policijos komisariato duomenimis, Kuršių mariose ieškoma moteris yra 61 metų amžiaus Marijampolės gyventoja V. B.  

 

23.47 val. Sraigtasparnio įgulos vykdoma paieška kol kas rezultatų nedavė. „Eurocopter 135“ skrenda į Palangos oro uostą papildyti degalų atsargas. Iškart po to pilotai grįš tęsti žvalgybą virš Kuršių marių, pranešė VSAT.

22.32 val. Kaip iš įvykio vietos pranešė 15min.lt fotoreporteris Lukas Balandis, sutemus narai beveik nieko negalėjo matyti – net ir su prožektoriais. Be to, nelaimės vietoje gelbėtojų darbus labai apsunkina bangavimas. Prognozuojama, kad oro sąlygos pagerės tik ketvirtadienio popietę.

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinė apie paieškos darbus, nuskendusią jachtą ir dingusią moterį yra informavusi Rusijos Kaliningrado srities pareigūnus. Nuo vietos, kur yra jachta, iki Kuršių mariomis einančios sienos su Rusija, yra apie 7,5 kilometro. Tačiau abejojama, ar moteris gali atsidurti kaimyninės valstybės vandenyse – vėjas pučia Lietuvos link.

22.26 val. Paiešką virš Kuršių marių pradeda pasieniečių sraigtasparnis „Eurocopter 135“, aprūpintas naktinio matymo įranga.

21.59 val. Narai nutraukia paiešką, toliau ieškos sraigtasparnis

Narai nutraukia paiešką – dėl bangavimo, blogo matomumo po vandeniu, tamsos ją tęsti netikslinga, be to, kyla pavojus ir pačių narų saugumui, pranešė VSAT.

Paiešką tamsiu paros metu vykdys pasieniečių sraigtasparnio „Eurocopter 135“ įgula. Planuojama, kad esant poreikiui ryte vėl bus pasitelkti narai. Laivas savo dugnu lygiai guli ant marių dugno.

Prie nuskendusios jachtos naktį budėti lieka pasieniečių laivo „Madeleine“ įgula.

Paiešką tamsiu paros metu vykdys pasieniečių sraigtasparnio „Eurocopter 135“ įgula. 

21.55 val. Nuo maždaug 17.40 val. Kuršių mariose dingusios moters ieškojęs Karinių oro pajėgų sraigtasparnis MI-8 apie 20.10 val. grįžo į Nemirsetos paieškos ir gelbėjimo postą. Sraigtasparnis numatytame paieškos rajone nieko neaptiko. Toliau operaciją vykdo ir jai vadovauja VSAT pajėgos.

21.36 val. Narai tęsia paiešką, kurią apsunkina didesnės nei metro bangos, vėjas, pradeda temti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius