Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artimieji skundžia prokuratūros nutrauktą tyrimą dėl Drąsiaus Kedžio mirties

Kauniečio Drąsiaus Kedžio artimieji skundžia Generalinės prokuratūros nutarimą, kuriuo nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl jo mirties. Artimieji netiki, kad mirtis – nelaimingas atsitikimas, pranešė LNK „Žinios“.
Drąsiaus Kedžio kapas Jonučių kapinėse
Drąsiaus Kedžio kapas Jonučių kapinėse / „Klonio gatvės dienoraščio“ feisbuke nuotr.

Gegužę Generalinė prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą, kartu su specialistais, ekspertais ir tyrėjais konstatavusi, kad mirtis yra nelaimingas atsitikimas.

Šiemet balandžio 29 dieną Generalinė prokuratūra gavo Švedijos nacionalinės teismo medicinos tarnybos išvadą dėl D.Kedžio mirties.

Joje teigiama, kad D.Kedys mirė nuo skrandžio turinio įkvėpimo, dėl sunkaus apsinuodijimo alkoholiu ir vaistais. Lietuvos specialistų – Valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertų komisijos – išvada buvo analogiška: D.Kedys mirė dėl uždusimo.

Ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti buvo pradėtas 2010 metų balandžio 17 dieną, kai Kauno rajono policijos komisariatas gavo pranešimą apie Kauno rajone Samylų seniūnijoje, netoli Šlienavos kaimo, ant Kauno marių kranto rastą nenustatyto vyriškio lavoną. Po trijų dienų nenustatytos tapatybės vyro lavonas buvo atpažintas kaip D.Kedys.  

Ikiteisminis tyrimas buvo perduotas Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorams, sudaryta tyrimo grupė.

Valstybinės teismo medicinos tarnyba lavono tyrimui atlikti sudarė komisiją iš penkių specialistų, turinčių aukštuosius universitetinius medicininius išsilavinimus, teismo medicinos gydytojų specialybes ir kvalifikacijas mirusių žmonių kūnų ir jų dalių bei gyvų asmenų ekspertizėms atlikti.

Netrukus buvo paskelbta pirminiais tyrimais nustatyta preliminari D.Kedžio mirties priežastis – paspringimas skrandžio turiniu. Kraujyje ir šlapime rastas etilo alkoholis – apie 3,6 promilės.

2010 metų liepos 14 dieną buvo gauta Valstybinės teismo medicinos tarnybos specialistų išvada, kurioje nurodyta, kad D.Kedys mirė nuo mechaninės asfikcijos (uždusimo), užkimšus kvėpavimo takus svetimkūniais – žolės (švendrės lapu) ir skrandžio turiniu.

Pasak prokuratūros pranešimo, vėliau darytos papildomos ekspertizės, užduoti klausimai specialistams tik patvirtino šias išvadas.

D.Kedys dingo 2009-ųjų metų spalio 5 dieną, kai Kaune nušautas teisėjas Jonas Furmanavičius ir Violeta Naruševičienė.

D. Kedys J.Furmanavičių, buvusį Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą ir nenustatytą asmenį Aidą kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukrą. Mergaitės motiną Laimutę Stankūnaitę ir tetą V.Naruševičienę kaunietis kaltino sąvadavimu.

A.Ūsas rastas negyvas 2010-ųjų birželio viduryje. Jo kūnas aptiktas Alytaus rajone kūdroje šalia keturračio motociklo. Kaip teigiama, vyras įvažiavo į vandens telkinį, nulipo nuo motociklo ir suklupo. Jo kraujyje aptikta per 3 promilės alkoholio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius