-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artimieji teigia radę nusižudžiusio A.Gureckio atsisveikinimo laiškus

Nusižudžiusio Kauno verslininko Antano Gureckio artimieji, praėjus beveik keturiems mėnesiams po tragedijos, teigia tarp jo dokumentų aptikę du raštelius. Juose velionis atsisveikino ir išdėstė savo poelgio priežastis, rašo „Lietuvos rytas“.
Antanas Gureckis
Antanas Gureckis / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Dvi nedideles popieriaus skiautes, įkištas į seną stalinę užrašų knygutę, ieškodama telefono numerio pirmadienį aptiko A.Gureckio našlė Violeta.

Vienas raštelis skirtas artimiesiems. Autorius į juos kreipėsi vardais ir tikino visuomet mylėjęs. Tuo tarpu antrasis raštelis gerokai ilgesnis ir gali paaiškinti, kodėl ankstų birželio 29-osios rytą žinomas verslininkas paleido kulką sau į širdį.

Pasak dienraščio, laiške A.Gureckis rašo, kad jį nusižudyti privertė 2006 metais prasidėjęs žinomo koncerno „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockaus ir viceprezidento Raimondo Kurlianskio psichologinis smurtas. Verslininko nuomone, „MG Baltic“ vadovams jį terorizuoti padėjo kišeniniai prokurorai.

Tuo tarpu buvusiam bendrovės „Mitnija“ valdybos pirmininkui R.Kurlianskiui mestas dar vienas kaltinimas – esą jis su dviem bendrininkais 2006–2008 metais plovė pinigus iš įmonės.

V.Gureckienė įsitikinusi, kad raštas tikrai yra jos nusižudžiusio sutuoktinio. Ant abiejų laiškų esantys parašai kaunietei taip pat nekelia abejonių dėl jų tikrumo.

„Sunku spėlioti, kada buvo parašyti šie laiškai“, – sakė V.Gureckienė.

Moteris laiškus įteikė Panevėžio apygardos prokurorui, praėjusią savaitę pradėjusiam ikiteisminį tyrimą dėl privedimo prie savižudybės. V.Gureckienė antradienį buvo apklausta prokuratūroje ir tapo nukentėjusiąją, todėl dabar turės daugiau teisių ir galimybių tiriant bylą.

Anksčiau Kauno apygardos prokuratūroje buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas tik mirties priežasčiai nustatyti.

A.Gureckis nusišovė birželio 29 dieną, kai daryti kratos į jo namus Kauno pakraštyje atvyko policijos pareigūnai. Jie užsiminė, kad verslininkas bus išvežtas apklausti į Vilnių, o vėliau galbūt ir suimtas.

Šis ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus „Mitnijos“ vadovų pareiškimą dėl sukčiavimo.

A.Gureckio artimieji įsitikinę, kad verslininkas palūžo dėl pusę metų trukusio bendrovės „Mitnija“ ir koncernui „MG Baltic“ priklausančios bendrovės „MG Baltic Investment“ vadovų psichologinio smurto.

Kaunietis pardavė kontrolinį „Mitnijos“ akcijų paketą bendrovei „MG Baltic Investment“ už 57 mln. litų ir dar trejus metus vadovavo „Mitnijai“.

Naujieji įmonės šeimininkai šių metų pradžioje A.Gureckį apkaltino netinkamu vadovavimu ir verslininkui bei jo artimiesiems pareiškė 77 mln. litų vertės ieškinių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius