Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Astą Valentaitę apvogusią tarnaitę siūloma 2 metams tupdyti už grotų

Garsaus verslininko Laimučio Pinkevičiaus buvusią žmoną be prabangių rankinių ir drabužių palikusi vilnietė Valerija Machrova prokuratūros siūlymu gali atsidurti už grotų.
Asta Valentaitė
Asta Valentaitė. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Ketvirtadienį Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas baigė nagrinėti skandalingą baudžiamąją bylą: garsiai elito porai tarnavusi 46 metų vilnietė V.Machrova buvo apkaltinta šimtatūkstantinės vertės A.Valentaitės asmeninio turto vagyste.

Valstybės kaltinimą palaikanti prokurorė Aušra Balžekaitė pasiūlė nusidėjusiai namų tvarkytojai skirti realią 2 metų laisvės atėmimo bausmę, rašo delfi.lt.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė A.Balžekaitė teismui taip pat siūlė patenkinti A.Valentaitės pareikštą 125 tūkst. litų civilinį ieškinį.

Dalis iš nukentėjusiosios pavogtų daiktų buvo rasta V.Machrovos namuose, tačiau 29 metų A.Valentaitė atsisakė juos atsiimti – esą drabužiai ir aksesuarai jai sukels tik negatyvius prisiminimus, be to, jau yra gerokai padėvėti.

Todėl brangiai kainuojančias suknias, paltą ir rankines prokuratūra siūlo tiesiog sunaikinti.

Ruslanas Kondratjevas/„Scanpix“ nuotr./Laimutis Pinkevičius ir Asta Valentaitė
Iširusi pora: Laimutis Pinkevičius ir Asta Valentaitė

Kaip skelbta anksčiau, A.Valentaitė buvo sudariusi dingusių daiktų sąrašą, kuriame puikavosi drabužiai ir rankinės su „Chanel“, „Roberto Cavalli“, „Yves Saint Laurent“, „Ralph Lauren“, „Givenchy“ ir kitais garsiais prekės ženklais. Sijonai, suknelės, kostiumėliai, megztiniai, liemenės, kailiniai – per 30 įvairių drabužių ir apie 10 rankinių. Daugumą šių įspūdingų, tūkstančius litų kainuojančių daiktų A.Valentaitė teigė įsigijusi Italijoje ir Prancūzijoje.

Kaip delfi.lt rašė trečiadienį, ekspertai patvirtino, kad iš A.Valentaitės pavogtos rankinės bei suknelės yra originalios, o ne pirktos turgavietėje. Ekspertai teismui taip pat nurodė galimą rankinių ir drabužių vertę, kuri atitiko tokią, kokią teismui buvo nurodžiusi A.Valentaitė. Kiek verti drabužiai ir aksesuarai, ekspertai nustatė remdamiesi kainomis, nurodytomis internetinėse parduotuvėse.

Namų prižiūrėtoja A.Valentaitės ir jos vyro L.Pinkevičiaus namų ūkiu rūpinosi apie pusantrų metų – tvarkydavo kambarius, keisdavo patalynę, plaudavo indus, skalbdavo, lygindavo, rūpinosi keturkojais augintiniais.

V.Machrova kaltę teisme pripažino iš dalies. „Esu pasiruošusi atlyginti žalą ir labai gailiuosi dėl to, kas atsitiko“, – naujienų portalas citavo teisme atgailavusią moterį.

Teisėja Lilija Tarčevskaja nuosprendį šioje byloje turėtų paskelbti po kelių savaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius