Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kad atgautų 123 tūkst. eurų skolą, klaipėdietis pasitelkė kriminalinio pasaulio atstovus

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai sulaikė asmenis, kurie, panaudodami psichologinę prievartą bei grasindami panaudoti fizinį smurtą prieš nukentėjusįjį ir jo šeimos narius, reikalavo grąžinti daugiau nei 100 000 Eur skolą, praneša policija.
Klaipėdietis verslininkas buvo sulaikytas
Klaipėdietis verslininkas buvo sulaikytas / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis įstatymas kriminalizuoja tokio pobūdžio nusikalstamą veiką valdymo tvarkai. Savavaldžiavimas pasireiškia savavališku, nesilaikant įstatymų nustatytos tvarkos tikros arba tariamos teisės vykdymu.

Uostamiesčio teisėsaugininkai ikiteisminį tyrimą dėl savavaldžiavimo pradėjo pagal vieno klaipėdiečio skundą. Jis pranešė, kad buvęs verslo partneris reikalauja grąžinti skolą. Asmuo nesiginčijo esąs skolingas, tačiau pareiškė, jog bijo dėl savo ir šeimos narių sveikatos, nes jam yra grasinama fiziniu susidorojimu, sunaikinti turtą.

KPONTV pareigūnai nustatė, kad 123 500 Eur skolą reikalavo grąžinti 1978 metais gimęs verslininkas. Pagalbon jis pasitelkė su organizuotu nusikalstamumu siejamus asmenis. Įtariamieji nesikreipė į teismą, o ėmėsi aktyvių veiksmų perimti skolininko turtą.

Tyrėjai užfiksavo ne mažiau nei keturis jų susitikimus su nukentėjusiuoju, kurių metu grasinant buvo reikalaujama grąžinti skolą. Sulaikius įtariamuosius kratos metu buvo rasti dokumentai, patvirtinantys pareiškėjo finansinius įsipareigojimus kreditoriui.

VIDEO: Daugiau nei 123 tūkst. eurų skolą bandyta išsireikalauti grasinant susidorojimu

Be to, verslininko name teisėsaugininkai aptiko narkotinę medžiagą – kanapes, o jo 1979 metais gimusio anksčiau teisto bendrininko garaže – revolverį bei 184 šovinius.

Ikiteisminio tyrimo metu taip pat planuojama apklausti 1950 metais gimusį klaipėdietį. Jis figūravo ir kituose KPONTV tyrimuose dėl savavaldžiavimo, neteisėto disponavimo narkotikais ir nešaunamuoju ginklu, turto prievartavimo bei atvirosios vagystės.

Po laikino sulaikymo įtariamiesiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Kratos metu rasti šaudmenys
Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Kratos metu rasti šaudmenys

Už savavaldžiavimą baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Už neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis dideliais kiekiais baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 8 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius