Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atleista teisėja Anželika Šimaitienė negalės bylinėtis su Teisėjų taryba

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas paliko galioti žemesnės instancijos teismo nutartį, kuria atsisakyta priimti ir nagrinėti eksteisėjos Anželikos Šimaitienės skundą dėl Teisėjų tarybos bei prezidentės Dalios Grybauskaitės sprendimų. LVAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama.
Anželika Šimaitienė
Anželika Šimaitienė / „Scanpix“ nuotr.

A.Šimaitienė teismuose bandė užginčyti Teisėjų tarybos liepos mėnesį priimtą protokolinį nutarimą patarti prezidentei atleisti ją iš Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo teisėjos pareigų.

Vilniaus apygardos administracinis teismas rugsėjį nusprendė, kad skundas Teisėjų tarybai, tretiesiems asmenims - prezidentei D.Grybauskaitei bei 20-čiai teisėjų, kurie yra Teisėjų tarybos nariai, nepriskiriamas administracinių teismų kompetencijai. Jo nuomonei pritarė ir LVAT, todėl nutartį dėl skundo nepriėmimo paliko nepakeistą.

Vilniaus apygardos administracinis teismas dar nagrinėja A.Šimaitienės bylą prieš buvusią darbovietę - Vilniaus miesto 3-iąjį apylinkės teismą.

Eksteisėja iš buvusio darbdavio reikalauja jai priteisti 305 tūkst. 500 litų.

Ieškovė mano, kad jai turi būti priteista neišmokėta pareiginė alga ir priedų dalis už laikotarpį nuo 2006-ųjų vasario (kada jos įgaliojimai buvo sustabdyti) iki šių metų liepos, kada ji atleista iš pareigų.

Iš pareigų prezidentė D.Grybauskaitė A.Šimaitienę už teisėjo vardo pažeminimą atleido liepos 18-ąją.

Nustatyta, kad A.Šimaitienė  vilkino su skolų išieškojimu susijusias bylas, o su butų privatizavimu lengvatinėmis sąlygomis, nuosavybės teisių atkūrimo į žemę ir kitą nekilnojamąjį turtą susijusias bylas nagrinėjo aplaidžiai ir skubotai, vadovavosi neegzistuojančiais dokumentais, melagingais liudytojų parodymais.

A.Šimaitienės, kaip teisėjos, įgaliojimai buvo sustabdyti 2006 metais prezidento dekretu. Teisėjos byla ištirta, perduota teismui, ilgą laiką nagrinėta įvairių instancijų teismuose, kol šiemet liepos 1 dieną Lietuvos apeliacinis teismas panaikino išteisinamąjį nuosprendį A.Šimaitienei ir šio teismo posėdžių sekretorei Jolantai Rutkauskienei. Teismas konstatavo, kad teisėja ir sekretorė anksčiau išteisintos nepagrįstai, kad jos padarė nusikalstamas veikas, kuriomis buvo kaltintos. Tačiau moterys liko nenubaustos, nes, anot teismo, byla turi būti nutraukta suėjus senaties terminui.

Ši teisėja ir posėdžių sekretorė J.Rutkauskienė į specialiųjų tarnybų akiratį pateko, kai 2002 metais įtartinai greitai buvo išnagrinėta byla dėl buto Vilniuje privatizavimo. Pasirodė, kad A.Šimaitienės priimtame sprendime įrašytas teismo posėdyje realiai nedalyvavęs asmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius