Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atokios sodybos šeimininko apiplėšimo ir nužudymo byla pasiekė teismą

uošalios sodybos Panevėžio rajono Pašilių kaime šeimininką suplanavusi apiplėšti ir smurtu atėmusi jo gyvybę organizuota grupė netrukus sulauks baudžiamosios atsakomybės – šią krašto visuomenės susidomėjimą sukėlusią nusikaltimų žmogaus gyvybei ir nuosavybei baudžiamąją bylą Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė perdavė nagrinėti apygardos teismui, teigiama prokuratūros pranešime spaudai.
Temos: 1 Nužudymas

 „Atokioje sodyboje gyvenusio vienišo vyresnio žmogaus nužudymo dėl savanaudiškų tikslų tyrimas ir įtariamųjų paieška pareikalavo rajono policijos komisariato pareigūnų didelio profesionalumo ir nemažų pastangų. Šios bylos tyrimą apsunkino tai, kad ne kartą už savanaudiškus nusikaltimus teistų asmenų organizuota grupė, įsitikinusi savo nebaudžiamumu, buvo gerai suplanavusi nusikaltimą. Todėl kartu su nukentėjusiojo giminaičiais, praradusiais viltį dėl artimo žmogaus nužudymo ištyrimo, galima pasidžiaugti, kad ši byla vis tik pasiekė teismą ir nusikaltusieji sulauks baudžiamosios atsakomybės“, – teigė Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio organizavimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė Ikiteisminio tyrimo duomenimis, užpernai liepos viduryje keturių panevėžiečių grupė – 34 metų T.G., 38 metų A.S., 20 metų R.K. ir 22 metų jų bendrininkė I.F., sužinojusi, kad Panevėžio rajono Pašilių kaimo nuošalioje sodyboje gyvenantis vienišas septyniasdešimt vienerių metų savininkas gali turėti santaupų, nutarė jį apiplėšti ir suplanavo veiksmus, kaip tą padaryti. Vienas bendrininkų – R.K. grupę automobiliu nuvežė iki atokios sodybos. 

Pagal plėšikų planą apgaule prie namo priviliotas šeimininkas buvo užpultas kaukėtų vyriškių. Prievarta įgrūdę šeimininką į trobą, pririšo jį virvėmis prie lovos, mušė ir spardė reikalaudami pinigų tol, kol daugybę sunkių sužalojimų patyręs žmogus neteko gyvybės.

Kaip paaiškėjo ikiteisminio tyrimo metu, šios nuošalios sodybos šeimininkas ir anksčiau  buvo nukentėjęs nuo įsibrovėlių, pasikėsinusių į jo turtą. 

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato rajono policijos komisariato tyrėja Daiva Triponienė, tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė.

Įstatymas už nusikaltimą žmogaus gyvybei savanaudiškais tikslais numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų, arba iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius